Kuriatka vo fazuľkovom prívarku

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 25. októbra 2011
Kuriatka vo fazuľkovom prívarku
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
40 g
150 g
 podľa chuti
30 g
2 PL
200 ml
120 g
50 g
25 g




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové mladé struky (najlepšie čerstvé), podlejeme vodou a varíme 30 minút. Pridáme smotanu, keď zovrie, pridáme ocot (vlejeme ho do naberačky a pomaly zohrievame v prívarku. Keď sa zohreje, vmiešame ho, nezrazí sa smotana). Povaríme päť minút.

  2. 2

    V troche smotany zatrepeme múku na zahustenie, vlejeme do jedla, dochutíme soľou, cukrom a dovaríme.

  3. 3

    Na masle zarestujeme kuriatka spolu s pórom a vkladáme do taniera na prívarok. Doplníme volskými okami, pripravenými v lievanečníku a posypanými čerstvým majoránom.

Diskusia k receptu

cica2
máme radi jedlo, kde sú fazuľové struky a aj tento recept sa mi páči




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia