Huby na smotane
Kuriatka na smotane (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Kuriatka lúbil môj otec, mal špeciálny recept, keď sme ich doniesli domov,
ukladal si ich do pohára zo soľou, aby mu vydržali
do zimy a nechal si ich dávať do polievky.
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebné suroviny:
- Na rozpálenom oleji osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a pokrájané kuriatka (huby ) a chvíľku posmažíme.
- Podľa vlastnej chuti pridáme koreniny: paprika, čierne korenie a osolíme a ovegetíme.
- Podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 30 minút za občasného pomiešania.
- Behom tých 30 minút si môžme z polohrubej múky , vody , vajíčka a soli pripraviť cesto a urobiť halušky.
- Po podusení ku kuriatkam prilejeme vodu , 1 mlieko , smotanky a
- zahustíme zátrepkou - hladká múka a voda - prelejeme cez sitko, aby sme nemali hrčky a necháme prevrieť.
- Prevreté, krémovej hustoty - ešte dochutiť a máme hotovo.
- DOBRÚ CHUŤ