Huby na smotane

Kuriatka na smotane (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Kuriatka lúbil môj otec, mal špeciálny recept, keď sme ich doniesli domov, ukladal si ich do pohára zo soľou, aby mu vydržali do zimy a nechal si ich dávať do polievky.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebné suroviny:
  2. Na rozpálenom oleji osmahneme nadrobno pokrájanú cibuľu do sklovita, pridáme očistené a pokrájané kuriatka (huby ) a chvíľku posmažíme.
  3. Podľa vlastnej chuti pridáme koreniny: paprika, čierne korenie a osolíme a ovegetíme.
  4. Podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 30 minút za občasného pomiešania.
  5. Behom tých 30 minút si môžme z polohrubej múky , vody , vajíčka a soli pripraviť cesto a urobiť halušky.
  6. Po podusení ku kuriatkam prilejeme vodu , 1 mlieko , smotanky a
  7. zahustíme zátrepkou - hladká múka a voda - prelejeme cez sitko, aby sme nemali hrčky a necháme prevrieť.
  8. Prevreté, krémovej hustoty - ešte dochutiť a máme hotovo.
  9. DOBRÚ CHUŤ