Kuřecí steak s kapustou

remcula - fotkaremcula, 2. apríla 2011
Kuřecí steak s kapustou
Foto: remcula

Jak jsem se již zmínila, pokouším se o lehčí formu jídla a budu moc ráda, pokud všichni, co o tom něco vědí poradí, zda Zobraziť celý popisJak jsem se již zmínila, pokouším se o lehčí formu jídla a budu moc ráda, pokud všichni, co o tom něco vědí poradí, zda tohle může diabetik s ingrediencemi tak, jak jsem je použila.

2 porce
porcie
10 min minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

půl měnší hlávky -(kel)
podle potřeby
1 lžička
1 lžička
podle potřeby
1 středně velký
2 kusy zo stehna
podle potřeby
na posypání nebo uzená
4 stroužky
1 lžíce
1 kus-menší




Postup

  1. 1

    Kapustu si nakrájíme nadrobno, osolíme, okmínujeme, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když je měkká, zahustíme nastrounahým bramborem, ochutíme Klara sladidlem a octem, provaříme a odstavíme.

    Kuřecí steak s kapustou - obrázok 1
  2. 2

    Kuřecí maso si jemně naklepeme, osolíme, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem, poprášíme paprikou a opečeme na cibulovém základě s jednou lžící olivového oleje. Podlejeme trochou vody a dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 10-15 minut na barvu. Maso podáváme s kapustou a bramborem.

    Kuřecí steak s kapustou - obrázok 2
  3. 3

    Klara sladidlo

    Kuřecí steak s kapustou - obrázok 3
  4. 4

    Dobrou chuť, vůbec to není špatné.

    Kuřecí steak s kapustou - obrázok 4

Diskusia k receptu

viera1
Takéto jedlá (kapusta,kel,tekvica...) dávam mužovi (dia) len s mäsom,bez zemiakov.Stačí mu to,musí.
pusta
je to jedlo veľmi vhodné jedlo pre diabetika. ak je na prvom mieste liečby pohybová aktivita, nejedná sa o tučného diabetika, či už je na inzuline a diéte alebo na tabletkách a diéte,či len na diéte - môže dostať na obed 100 g kuracieho mäska, zemiačikov až 120-150 g, zeleninovej kelovej /kapustovej/ prílohy, koľko mu chutí, lebo všetky použité ingrediencie sú naprosto ok. Remčula, môžeš mi úplne veriť, ak tušíš prečo? tušíš absolútne správne. gratulujem. jedlo je aj po chuťovej, aj po výživovej, aj po dietetickej stránke vyvážené a super.
remcula
@pusta , ježkovy oči, strašně moc děkuji!! :-) Asi fakt ano, cukr klesl na 8,2 ! Hurááá, ježkovy oči, co zase zítra... :-(
frezia68
Nie som diabetik,ale urobím podľa Teba,len bez zemiakov-stačí a iste bude chutiť.Zajtra už robím steak s mrkvou,ale bude aj kel :-)))
pusta
remčula, mäsko chudé - morčacie, kuracie, teľacie, jahňacie i hovädzie, ryby s bielym mäsom ako candát, šťuka, pstruh, treska, sumec, kapor, v podstate akékoľvek ryby okrem mastnejších a konzervovaných v oleji, ako sardinky a iné - na porciu kľudne 200-220 g, zelenina takmer bez obmedzenia, vhodný citron, paradajky, papriky, kel, kapusta, jarný hrášok, jarná cibuľka koreňová zelenina, listová zelenina, zelené šaláty, špenát...úprava dusením, pečením, grilovaním, varením z času na čas aj vysmažené,veľmi dobrá je príprava v alobale. prílohy - zemiaky, ryža, ba aj cestoviny - 100 g. Môže byť kľudne aj ovocie, ale potom započítať do dennej dávky kalorií. Na prvom mieste však pohyb, najlepšie pešie prechádzky prispôsobené celkovému zdravotnému stavu,aj niekoľkokrát denne, plávanie a iné. Nezabúdaj, strava 5x denne, menšie dávky a často á 2-3 h intervaly, pri inzulime + II. večera. Mliečne - netučné mlieko, jogurty a netučné syry. ved diabetická strava je jednou z najlepších, najpestrejších a aj najdrahších. Lieky proti cukrovke sú až na 3. mieste, zabudla som niečo? kľudne dsa ma pýtaj, rada pomôžem.
pusta
kým sa hladina cukru ustáli na lačno medzi 5-7 a hodinu po najedení - to je tá cennejšia hodnota, medzi 7-10 - hovoríme o dobre vyrovnanej cukrovke, trvá asi 7-10 dní, tak sa hned neplaš.
pusta
koreniny a bylinky prakticky bez obmedzenia, z ovocia vynikajúce sú najmä grepy, pomaranče, červený melon, hore som zabudla spomenúť kyslú kapustu , veľmi dobré sú ovocné a zeleninové šťavy. nezabúdaj na príjem tekutín, okrem vody a štiav sú to minerálky s vyšším obsahom kalia ako budišská, mítická... remčulka už ti dám pokoj, prajem ti peknú nedeľu a idem variť, papá.
remcula
@pusta , vůbec mi nedávej pokoj!! :-))) Já jsem včera nebyla doma, slavila jsem s kamarádkama narozeniny, proto jsem neodpověděla. Děkuji ti strašně moc, jsem vděčná za ty poznatky. Dnes zkusím rizoto z drůbežího masa se zeleninou, tak snad to bude taky OK.
pusta
milá remčulka, ale strava diabetika musí byť nielen chutná, ale predovčetkým pestrá. Ak bude mať diabetik často za sebou kuracinku, trebárs 2 dni po sebe, rýchlo sa jej preje a vykašle sa ti na diétu. Máš k dispozícii širokú škálu karbanátkov, šulc+karbaqnátok -vid tvoj recept, dalej huby v akejkoľvek úprave, tvaroh ako pomazánka, ale aj v cestovinových a iných jedlách. konečne sú tu aj zákusky, nekupuj dia, nie sú dobré a majú na počudovanie aj vysoký obsah cukru, čo tak doma pripravené, napr, tvarohové, so želé ovocným s použitím ovocia, jablk čo mu hrdlo ráči, aj v jedlách, občas aj knedle 2-3 plátky k mäsku na šťave, skús aj žemľové knedle, napr. z celozrnného pečiva, hrnčekové. Z tuku plej, nemusí byť olivový, vhodný je slnečnicový, repkový - ak mu nevadí, dalej rôzne margaríny - perla, veto. a nezabudni zo živočišných na maslo - piecť na ňom, čerstvé - plátok do hotového jedla, na zeleninu, tuk je totiž nositeľom chuti, ale nesmie byť prepálený. pečivko občas aj biele .1ks. nespomenula som králika, divinu. odmastené mäsové vývary ako polievky. pozor na párečky, ak tak len teľacie, inak obsahujú veľa múky alebo škrobu, nekvalitné mäso, žiadne détne salámy, gothaj... zajtra pokračujem, ak chceš.
remcula
@pusta , všechny tvé informace zaznamenávám a jsem za ně moc vděčná. Dnes bude to rizoto a zítra musím zase něco vymyslet. Třeba z kotlet. Slunečnicový olej běžně používám a mám. Věřím, že to všechno zvládnu. Máš nějaký recept na kotlety, popřípadě vepřovou kýtu? Králíka milujeme, ale v obcodech to nejsou králíci, ale "dostihoví koně" :-)) tak budeme spoléhat na to, že si doveze zase z Jižní Moravy v květnu nějaké. Abychom pod receptem nedělali diskuzi na téma DIA, vadilo by ti napsat cokoliv, co mi můžeš poradit na můj email? Hulova.Remkova@seznam.cz
Strašně moc děkuji za opravdu přínosné rady.
aroooo
zrejme by nebolo od veci diskusie o varení pre diabetikov,celiatikov,žlčnikárov a pod. viesť v nejakej súbežnej kolónke,aby sa tu nebral priestor tomu,na čo to má slúžiť.Mňa ako cukrovkára II.typu zatiaľ na tabletkách toto veľmi zaujíma
aroooo
pardón,omylom som to poslala. Neviem,čo by povedala na to redakcia. Takto si tieto dobré rady nebudem môcť prečítať a prípadne ich použiť, @Rem čula držím palce,ja tiež pri otázke čo jesť tápem.
kuchticka
@remcula , mas vzdy pekne recepty. Takto se snazim varit take ja k vuli manzelovi cukrovkari. A mne to take neuskodi , ba naopak.
remcula
@kuchticka děkuji. Já se hlavně snažím, aby ty suroviny byly dostupné. Schánět nějaké koření, které použiješ jednou na nějaký recept a pak ti třeba rok stojí ve špajzce je na prd. Kolikrát super recept a nějaká surovina, kterou u nás neseženu ho zbrzdí, protože je třeba zrovna zásadní, to mne docela vytáčí!! :-)) Něco se nahradit dá, něco ne.
remcula
No, dnes bojuje s diabetem kupa lidí, tak si říkám, že jsou i horší diagnózy. :-)
evanaaa
Ja varím vlastne všetko, niečo originál, niečo si prispôsobím. Koláče si väčšinou pečiem sama, lebo dia málokde dostať. Ovocie sa započítava nie do kalórií, ale dom SJ alebo CHJ, diabetici už vedia. Len musí byť kyselkasté, a aj červený melón, ak už, tak nie sladký. A cukor do Cdjedenia ( omáčok, štiav a pod.) používam väčšinou tekutý ale nie Diafan. Chlieb Bevit, Čert, Kyjevský, Bystrický alebo výborný je Slatinský, pečivo biele nekupujem, ale graham, špaldové ap.
remcula
@evanaaa , já vůbec nevím, co to je SJ a CHJ?? Jinak děkuji za informace, jsem za ně moc vděčná. Můžu zahušťovat polévku? Malinko šťávu pod masem? Díky, pokud někdo odpoví.
anninkka
ja mam doma tieš diabetika tak dos sa na vymyšlam čo varyt
tak som rada ked najdem dobry recept...ten tvoj je vynikajuci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia