Kuřecí prsa s bazalkou, rajčaty a mozzarellou fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 1. novembra 2016
Kuřecí prsa s bazalkou, rajčaty a mozzarellou (fotorecept)
Foto: mijaita

Inspiraci mám z netu, bazalkový tunning je vlastní invence i výroba. Rychlé, kreativní, výborné jídlo. Množství surovin je uvedené na jedno prsní maso střední Zobraziť celý popisInspiraci mám z netu, bazalkový tunning je vlastní invence i výroba. Rychlé, kreativní, výborné jídlo. Množství surovin je uvedené na jedno prsní maso střední velikosti.

1
porcia
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 stredne veľký, olúpaný ks
8 ČL (alebo bazalka v oleji)




Postup

  1. 1

    Připravím si potřebné suroviny a nastavím troubu na 180°C

    Kuřecí prsa s bazalkou, rajčaty a mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do masa udělám ostrým nožem hlubší zářezy, mozzarellu nakrájím na plátky. Měla jsem tentokrát bloček. Používám mozzarellu jakoukoliv.

  3. 3

    Do každého zářezu dám kávovu lžičku bazalky v oleji viz recept:
    http://varecha.pravda.sk/recepty/sterilovana-bazalka-a-estragon/52920-recept.html

  4. 4

    Následuje mozzarella, do každého zářezu plátek.

  5. 5

    Oloupané rajče nakrájím také na plátky a přidám do zářezu s mozzarellou.

    Kuřecí prsa s bazalkou, rajčaty a mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Pekáček také pokapu olejem bazalkovým, na něj položím maso. Obložím zbylou mozzarellou a rajčaty, po upečení to udělá lahodnou šťávu.

  7. 7

    Vsechno jemně osolím, opepřím a ještě povrch pokapu bazalkou.

  8. 8

    Peču 30 min, na spodním roštu při 180 °C. Přesně za tu dobu je maso šťavnaté, nevysušené.

    Kuřecí prsa s bazalkou, rajčaty a mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    POZNÁMKA: Kdo nemá bazalku v oleji, použije čerstvou, posekanou a zakape olejem v zářezu, nebo vymaže každý zářez bazalkovým pestem.

    Kuřecí prsa s bazalkou, rajčaty a mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Nejlepší kombinace je s hedvábnou, bramborovou kaší.

Diskusia k receptu

alex37
naozaj pekné, určite aj chutné, vyskúšam, nakoľko máme zo zdravotných dôvodov naordinované chudé kuracie, tak teraz fičí doma na 1000-spôsobov :-)
megusyk
Milujem kuracie mäso a na tento spôsob som ho ešte nikdy nerobila takže určite vyskúšam:-) Napadlo ma, že mäsko na tento spôsob by bolo fajn aj ugrilovať, takže ak ešte bude pekné počasie alebo budúci rok cez leto to vyskúšam aj v zelenom vajíčku, už teraz mi tečú slinky. Vám ďakujem za skvelý recept ;-)
violeta
Robila som dnes podľa teba večeru, ale nepiekla som v rúre, len som zapiekla na panvici, ďakujem za inšpiráciu @mijaita


1x radost
starkamajka
Mijaita,Ty si ma predbehla s tymto receptom .Ja som tento recept objavila na internete minuly tyzden.Dnes som dokupila bazalku a mozzarelu ostatne mam a budem to varit na nedelu.Chvalim Tvoju prezentaciu.
mijaita
@violeta jestli to chutnalo tak moc, jako v troube pecene, tak proc ne. Z trouby je to uzasne stavnate. Dnes jsem pekla tri, plny ovalny pekacek skleneny byl, vyfotit nestihla :-) Tak priste treba vyzkousej a porovnej.
@starkamajka ja ho videla trosku jinak, resp jen s listkama bazalky. S tim olejem je to o tridu lepsi. Na dnešní tri prsa jsem dala celkem určitě 6 - 7 PL směsi olej-bazalka. Čerstvá, loupaná rajčata pustila šťávu, hedvábná kaše k tomu a rychlý, skvělý oběd. Pečení ani nemusím sledovat.
@koment áře jsou milé, každé další uvaření jistě bude povzbuzením pro ostatní.
janger
@mijaita , krasne vyzerajuce jedlo. Nepochybujem, ze vyborne chuti. Nemam sterilizovanu bazalku, ale mi hned napadlo, ze aj pesto by sa hodilo. A citam v tvojom recepte, ze aj ty ho odporucas...Ked kupim nabuduce kuracie prsia, tak bude tento tvoj recept :-).
mijaita
@Janger urcie si myslim, ze pesto je lepsi, kdyz treba jeste pridas do nej olej. Budu rada kdyz poreferujes. Nejak mi neni vereno, ze ta prsa jsou po upeceni stavnata!
janger
@Mijaita (19.11.2016 21:41)

Samozrejme, ked vyskusam, napisem moju skusenost :-). Pozdravujem.
janger
@mijaita , chcem sa este spytat....Pecies v normalnej, klasickej rure, horny a dolny ohrev? Alebo v teplovzdusnej? Aby som si vedela tu teplotu prisposobit...Asi budem robit tento tyzden :-)
mijaita
@Janger pekla jsem v normalni troube, uplne dole, obojí ohrev. Snad se ti to take tak dobre upece. Napis v kazdem pripade.
janger
@Mijaita (23.11.2016 13:30)

Dakujem. Ja ani teplovzdusnu nemam. Len ak by si bola ty piekla v teplovzdusnej, tak by som musela v normalnej piect pri vyssej teplote. A verim, ze to bude vyborne. Dam vediet....
janger
@mijaita , tak ako som slubila, podavam spravu :-). Robila som pred par dnami. Po 25 minutach som pichla do toho teplomer, lebo sa mi zdalo, ze sa akosi s tym nic nedeje. A veru bolo masko este trochu surove. Tak som to potom prelozila do stredu rury a este som tomu pridala viac casu. Takze piekla som dlhsie. Iste to ale zalezi od mojej rury. Mam pocit, ze v tej mojej sa vsetko (hlavne taketo mensie masa) lepsie pecie, ak je to na vyssom roste. Budem robit znovu niekedy, lebo je to chutne jedlo. Zemiaky k tomu som pretlacila cez lis, s kopou masla...Takze dakujem za chutny recept. Jedine to miesto v rure si prisposobim.


janger
A este mi tak napadlo, ze by to bolo velmi dobre aj s cervenym pestom, co povies? Tak pre zmenu niekedy :-).
mijaita
@Janger jiste je to o troube, kazda jina. Ja jen co nejrychleji, aby se maso nevysusilo. To vychytas! A jestli opravdu chutnalo, perkrat upeces a budes to mit v paži :-) myslim, ze se hodi nejen pesto bazalkove, ale vsechno, co se hodi k rajskym. Treba i pesto z cernych oliv. Zkousej, pis! Dík!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Recept ma v prvom rade upútal vzhľadom. Včera som presne podľa návodu upiekla v rúre na strednej časti rúry. Jedlo je ozaj veľmi dobré, ľahké ,šťavnaté.
Jedinú chybu som urobila, že som v domienke že mám mozarelu, dala slaný syr. ( bol v balení, kde som nerozumela popisu). Syr tomu vôbec nevadil, bol možno výraznejší. Ale mozarella bude určite lepšia. Recept mal úspech, takže určite odporúčam, ukladám a v dohľadnej obe určite urobím z mozarelou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia