Kuracia polievka
Kuracia polievka

Kuřecí polévka s domácími nudlemi

rubyrom - fotkarubyrom, 24. júla 2019
Kuřecí polévka s domácími nudlemi
Foto: rubyrom
4
porcie
35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1,5 l
kúsok
 čerstvý
 čerstvá
4 ks
2 ks
1 ks
1 ks
Rezance:
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření, bylinky a zalijeme studenou vodou. Pozvolna vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní ještě pomalu vaříme. Pak vyjmeme skelety, polévku přes jemné sítko scedíme. Přidáme do ní nakrájenou zeleninu a obrané maso z kostí. Polévku podle potřeby dochutíme solí a pepřem, popř. sypkou směsí kuchárek.

  2. 2

    Z mouky a vajíčka uděláme těsto a vyválíme na tenko. Těsto necháme proschnout a nakrájíme ostrým nožem na nudle. Uvaříme zvlášť v osolené vodě.

  3. 3

    Na talíře dáme nudle a zalijeme horkou polévkou.

Diskusia k receptu

terinka55
Polievka výborná. Už viackrát som videla pridanie bobkového listu, ja nedávam, ale je čas vyskúšať :-)
marienka44
@Terinka55 (24.7.2019 17:31)

Ja dávam aj 3 ks bob. listov do slepacej, kuracej, hovädzej polievky, ale aj do inýh: hŕstková, rajčinová, zeleninová, gulášová, fazuľová ap. Myslím, že, patrí do každej polievky, bez výnimky. :-)
evanaaa
Bobkový list dávam len do niektorých mliečnych omáčok nakyselo, do polievok nie....ešte mi nikto nevysvetlil (aj som sa pýtala tu), prečo sa má dávať, aký má význam napríklad vo vývare? Ten predsa nemá byť kyslý...? Ja som teraz robila morčací vývar vo veľkom hrnci, veľa mäsa aj zeleniny, bez bobkáča.
1x hubata
rubyrom
@Evanaaa (25.7.2019 21:01)

Bobkový list dodá vývaru chuť a vůni, máme to moc rádi a vůbec není vývar po bobkáči nakyslý. Ale každé má jiné chutě, takže chápu, že to někdo nemá rád.
evanaaa
@Rubyrom , ďakujem, takže vylepší chuť aj vôňu? Nieže by sme ho nemali radi, veď som ho takto ešte neskúšala, ale je aj možné, že nabudúce skúsim a uvidím. Len neviem, koľko asi treba napr. na 3l polievky tých lístkov?
45678
@Evanaaa (26.7.2019 21:12)
Okrem iného,bobkový list je vhodné pridávať do jedál preto,že podporuje trávenie:-) používa sa ako prostriedok na znižovanie usadzania soli v kĺboch, a podpora pri liečbe pankreasu a pečene,takže nielen chuť,ale aj účinok:-) preto isté používaš pri strukovinach,pečení mäsa a pod.:-)
lailuska
Polievka vynikajúca, ja ešte do cibule "napichám" 4 - 5 ks klinčekov. To ma naučila moja nebohá a zlatá svokra.