Kurča v alobale fotorecept

marianne - fotkamarianne, 13. septembra 2015
Kurča v alobale (fotorecept)
Foto: marianne

Na francúzsky spôsob. Nabudúce spravím aj z akéhokoľvek vykosteného mäsa,bolo to veľmi dobré a niečo iné, ako mi bolo povedané:-)

4
porcie
15-20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
4 plátky údená
4 - 8 plátkov
4 plátky
4 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Strúhanková zmes:
100 g
1 PL
1 ks celé
40 g na potretie alobalu




Postup

  1. 1

    Kurča rozštvrtíme, posolíme, okoreníme, dáme štipku proveslánskeho korenia (nemusí byť, ani v recepte nebolo, ale pasovalo mi tam) a obalíme rozšľahaným vajíčkom do ktorého sme zamiešali mlieko a strúhanku. Tu podotýkam, že to obalovanie ide ťažko,/ malo to konzistenciu mrveničky/. Spravila som to jednoducho tak, že som dala štvrtku kuraťa na pomaslovaný alobal a strúhankovou plnkou posypala. Alebo si to môžete doriediť mliekom cca 1dl a pridaním ešte jedného vajíčka. Nechám na vás. Zabudla som odfotiť, kajam sa.:-)

  2. 2

    Alobal, najlepšie v dvojmo a primeranej veľkosti potrieme maslom, položíme naň porciu obaleného kurčaťa, plátok slaniny, plátok rajčiny, plátok citróna a listok bobkoveho listu.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Alobal dobre zabalíme a pečieme na plechu, sú to predsa len celé štvrtky, treba to nechať prepiecť. Čas je na vás, poznáte si rúru. Ja som dobrých 50 minút. V recepte bolo 30 minút, ale to u mňa nehrozilo, bolo ešte krvavé pri kosti. Ja som si tam prišupla ešte morčacie stehno.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom alobal pootvoríme a nechame zružovieť aspoň 10 minút.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    My sme mali s celozrným pečivom. Ideálna je francúzska bagetka alebo príloha podľa vášho uváženia.

    Kurča v alobale (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alobal.

Diskusia k receptu

marianne
Dievcata dakujem za pristavenie sa:-) Hydinu v alobale ani ja som nerobievala, ale je upne rozpravkova, masko makucke. Doma hovorili, ze nieco ine a velmi dobre. Ten balicek s citronom a proveslanskym pekne rozvonial...
jujoska
Podobne alobalove balicky su idealne do pahreby, ale ani doma nesklamu. Zaujimave je pouzitie tej plnky
kecemis
Robievam podobne ked ideme mimo domu okrem tej struhankovej zmesky. Ale vsetko sa da napravit.
havino
fajnové Marianka, ja som roky už v alobale nepiekla a kuracinu vôbec veru, tod nedávno mal manžel pánsku jazdu a pohrávala som s touto myšlienkou, že im v alobale balíčky pripravím a potom som to zavrhla, vyzerá to vynikajúco, urobím aj ja, vdaka za inšpiráciu
babidka
Vyzera to byt naozaj dobre , kurca v alobale som snad nerobila 15 rokov :-) Skusim to s tou struhankou , bude to urcite nieco ine ako doteraz .
marianne
Dakujem vam vsetkym, ved skuste, tie chute sa v alobale vsetky udrzali a premiesali, mne tam pekne sedel citron a bolo to chutne:-)
manya
@marianne , vyskúšala som a je to výborné, robila som podľa receptu, vďaka;
kecemis
Posledny weekend som bol u syna a poziadali ma ci by som nespravil kura. Nuz co by nie. Urobil som podla teba, pochutka vyborna. K tomu som pripravil ryzovu sosovicu s opekanou zeleninou. No a nakoniec nebol ani cas na fotku, tak rychlo zmyzlo. Vdaka.