Kurča s kuriatkami

izabella929 - fotkaizabella929, 24. augusta 2014

Včera sme mali na obed túto vynikajúcu kombináciu...robila som celé kurča na paprike s kuriatkami..prílohu sme mali nokerle...oblohou bol veľký kopec uhorkového šalátu..

6
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 strúčik
2 PL
podľa chuti
 štipka
 štipka
1 PL
Príloha :




Postup

  1. 1

    Fotopostup som nerobila, lebo som čakala návštevu a mala som dosť povinností s prípravou obedu aj ostatných pochutín na pohostenie...Celé kurča som umyla, rozporcovala...na masti som orestovala pokrájanú cibuľu..

  2. 2

    pridala som očistené kuriatka, podusila..posypala štipkou papriky a pridala som trošku kečupu...podliala som vodou...do tohto základu som pridala rozporcované celé kurča a dusila...počas dusenia som pridala soľ, mleté korenie a podliala podľa potreby vodou..pokiaľ sa kurča dusilo, pripravila som si z múky, vajca a vody cesto na nokerle..do vriacej vody som ich nahádzala, povarila, scedila a pokvapkala olejom...

  3. 3

    hotové kuracie mäsko som dochutila a naložila na taniere a podávala s nokerlami...mám veľa čerstvých uhoriek, urobila som výborný šalát, ktorý bol oblohou k tomuto skvelému obedu..po obede pohár domáceho červeného vínka..pre deti sladký zákusok farebné rezy...prejem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

mariamka
uz na pohlad delikatesa, kurca si iste sadlo s kuratenkami :))
afataga
vyborna kombinacia, super si navarila, ako vzdy :-)
frezia68
To vyzerá prudko jedlé (ako všetko od Teba) ,takže *****
izabella929
@margaretka28...tento rok ich bolo u nás neúrekom...už sa mi ani nechcelo zbierať...zavarila som , čo som chcela a už som nebrala všetko...aj pre macka som nechala, aby nešiel zimovať hladný..)@salinka...no parádne spolu ladilo toto jedlo...páčilo sa a chutilo aj mojej milej návšteve-).veľmi pekne vám ďakujem za milé komentáre.-)
hanak
TOTO JE RECEPT od milej, priateľskej, pracovitej a úžasnej ženy, @izabelky. Aj keď kvietok chýba, nevadí! Je radosť pozrieť už len úvodné foto. O kvalite papanička vôbec niet pochýb. @Izabella929 je hviezda varechy!!!
izabella929
@hanak... ďakujem pekne za milé slová a teším sa, že sa ti recept páči.-)odpravedlňujem sa, že som kvietky nedala...mala som mnoho povinností...určite pridám najbližšie...Vďaka za milý komentár.-*)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia