Kurča s hubovou plnkou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 1. októbra 2013
Kurča s hubovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks (1500 g)
120 g
200 g
200 g
200 g
2 ks
250 ml
50 g
400 g
100 g




Postup

  1. 1

    Na panvici zohrejeme maslo, pridáme nasekanú šalotku. Chvíľu podusíme a vložíme kuriatka, dubáky a ochutíme. Restujeme, až kým sa neodparí všetka voda. Prilejeme smotanu a necháme ju vyvariť na tretinu. Do hubovej zmesi zašľaháme vajíčka a nasekanú pažítku.

  2. 2

    Umyté kurča vykostíme, osolíme a okoreníme. Naplníme hubovou zmesou, zvinieme a zviažeme špagátom. Pečieme približne 50 minút pri 170 °C.

  3. 3

    Ryžu pripravíme klasickým spôsobom. Mandle opražíme na panvici dozlata a zmiešame s ryžou. Po upečení kuraciu roládu nakrájame a servírujeme s mandľovou ryžou. Polejeme odpareným výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia