Kurča s hubami a olivami fotorecept

Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 22. mája 2014
Kurča s hubami a olivami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 zväzok (rozmarín, šalvia)
10 ks
10 ks
10 ks (alebo rozmrazené)
2 PL
2 poháre
1-2 ks
2 strúčiky
6 PL
6 guľôčok
podľa chuti




Postup

  1. 1



    Kura naporciujeme na menšie kúsky. Na oleji opečieme cesnak, pridáme kura, ktoré narýchlo po oboch stranách opečieme dohneda. Podlejeme bielym vínom a citrónovou šťavou z jedného citróna a dusíme 15 – 20 minút.

  2. 2



    Postupne pridáme cherry rajčiny, olivy, kapary a bylinky a dusíme ďalších 10 minút.

  3. 3



    Na záver pridáme dubáky a ešte dusíme do zmäknutia asi 10 minút, kým nie je kurča mäkké. Dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvým bielym chlebom.

Diskusia k receptu

tiginko
mňam, toto sú všetky moje obľúbené chute na jednej panvici...nevynechám zhola nič
frezia
Velmi zaujimavy recept. Prave robim kurca na iny sposob, taktiez velmi dobry. Tento je uz ulozeny a coskoro vyskusam.
safran
WOW! fotorecept od šéfkuchára, tlieskam :-) a za recept: bravooo
za foto v bode 1 stading ovation pre pána Ľ. Pilca
Toto sa podarilo!
p.s. predpokladám, že postup (podľa fotiek) je 3. 2. 1. :-)
safran
zasa moje konštruktívne kritiky @redakcia nemusíte vziať tak, že teraz už soľ z receptu celkom vynecháte :-) v postupe je, ak robí problém gramáž, stačí napísať soľ (podľa chuti) bez uvedenia množstva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia