Kurča plnené žemľovou plnkou

olinecka - fotkaolinecka, 8. marca 2015
Kurča plnené žemľovou plnkou
Foto: olinecka

Dnes som pripravila kurča podľa svojej mamy ,ktorá robila najlepšiu plnku v kurčati.Výhoda je ,že máme výbornu kuraciu polievku a k tomu aj pečene Zobraziť celý popisDnes som pripravila kurča podľa svojej mamy ,ktorá robila najlepšiu plnku v kurčati.Výhoda je ,že máme výbornu kuraciu polievku a k tomu aj pečene kurča.

30 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks väčšie
5-6 ks včerajšie (alebo rožky)
2 ks
podľa chuti
 na pečené kurča




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a očistime. Rožky alebo žemle pokrajáme na kocky, ktoré namočime v mlieku zľahka pridáme soľ, korenie, žltka, pokrájanu pečienku, olejom pokvapkáme celu masu. Z bielkov urobime tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky.

  2. 2

    Prípravené kurča naplníme kurča zvnútra aj pod kožu. Otvor zošijeme alebo poriadne spevnime špáradlami.Vložíme do hrnca s vodou a koreninovou zeleninou, povaríme asi 40 minút.

  3. 3

    Potom kurča vyberieme do zapekacej misy posypeme korením na kurča, podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry na program gril,občas podlievame výpekom. Pečieme 90 minút na 190 stupňov do zlatista. Po upečeni podávame s ryžou, kompótom každý podľa seba. Medzitým stihneme vypiť kávu, zjesť výborný koláč a máme radosť !!!!!!!Dobrú chuť!!!!!!

Diskusia k receptu

jarunka
Kuriatko s plnkou podla maminy, najlepsie na svete :-)
ivav
ja ešte pridávam petržlenovú vňať, trochu masti z údenej slaninky a kurča zvnútra vytriem so soľou pomiešanou s majoránkou
motyka
Dávno som už nerobila plnené kura. Výborné - zlatá klasika. Robím podobne, pridávam tiež petržlenovú vňať a bravčovú masť. Vďaka za pripomenutie. *****
radost
@olinecka
tak pre mňa novum-obvariť to plnené kura zo 40 minút..plnka známa..takto som-sme-to nerobievali..máš pravdu-aj polievka..aj pečené mäsko..
zaujalo ma to..
tú kávu mám teraz..no bez koláča..ani takýto sviatočný obed ma nečaká..je piatok trinásteho..tiež pred mesiacom bol..
želám ti radosť na každý deň..:-)
jerica
@oline čka , plnené kuriatko máme radi, robievam málinko ináč, ale každý má svoj osvedčený recept na plnené kuriatko. Hlavne nie je s tým veľa práce :-)(pre mňa).
olinecka
@rados ť,pozdravujem je trinásteho,no takýto obed u Vás môže byť cez víkend.Ja už planujem ,čo budem piecť ku káve,budem mať vnúčata cez sobotu,teším sa ,ako budú pomáhať.Ináč krásny dnik ,všetkym!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia