Kurča na šľahačkových zemiakoch

Autor receptu: havino

Chcem ponúknuť, ani nie tak recept, ten je veľmi jednoduchý, ale inšpiráciu a výbornú chuťovku pre tých, ktorí to nepoznajú. Či je tu niečo podobné neviem. Je to pečené kurča na akýkoľvek spôsob spolu so zemiakmi , zaliaté šľahačkovou smotanou. Hlavne by som rada vyzdvihla chuť presiaknutých zemiakov zo šťavy z pečeného kuraťa a fajne omastené zo šľahačky. Nie je to práve najdiétnejšie jedlo, ale chutí výborne. Na zemiaky sa môžu dať, cele kuracie stehná, aj polky kuraťa, plnené, neplnené.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom,( kto ako uzná podľa vlastnej chuti ), mierne posypeme grilovacím korením ( nemusí byť).
  2. Na pláty mäsa poukladáme čo kto má rád, ako je zvyknutý. Ja bežne dávam plátok šunky, slaninky, plátok syra, inokedy dávam aj plnku z rožkov . Zrolujeme ich , ako závitok.
  3. Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, posolíme, posypeme ml.červenou paprikou, kmínom, dobre premiešame. Vložíme do zapekacej misy bez vymastenia.
  4. Na zemiaky poukladáme naplnené závitky. Kuracie mäso ochutíme podľa svojej chuti, akoby sme ho dávali samostatne piecť.
  5. V nádobe si zmiešame šľahačkovú smotanu, 2 celé vajíčka, štipku soli a vylejeme na ochutené kuracie mäso.
  6. Zalejeme a dáme do rúry. Zo začiatku pečiem prikryté, približne po hodinke odokryjem a nechám kurča zapiecť do chrumkava.
  7. Upečené, môžme podávať, prajem dobrú chuť.