Kurča na pomarančoch

edith - fotkaedith, 26. júna 2015
Kurča na pomarančoch
Foto: edith

Kura je u nás doma asi najčastejšie používaným mäskom v kuchyni. Vyskúšala som množstvo rôznych premien prípravy kuraťa a stále sa snažím vymýšľať a zbierať Zobraziť celý popisKura je u nás doma asi najčastejšie používaným mäskom v kuchyni. Vyskúšala som množstvo rôznych premien prípravy kuraťa a stále sa snažím vymýšľať a zbierať nové inšpiratívne recepty. Grilované kuriatko zbožňujeme všetci a hlavne náš hafan, ktorý vie že mu ostanú kostičky :-). Tento recept asi poznajú mnohí z vás no ja som ho robila po prvý X s takýmto postupom a s určitosťou viem že nie posledný X :-). Mäsko je vnútri šťavnaté, na povrchu chrumkavé a hlavne neodolateľne voňavé.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
5 ks
 na posypanie
1 PL
300 ml
ľubovoľná




Postup

  1. 1

    Kurča si umyjeme a necháme osušiť. Ja som si z kuracích drobkov a krku spravila čerstvý vývar ( nesolila som ho ). Kurča osolíme, posypeme čiernym mletým korením a petržlenovou vňaťou, ( ja som mala drvenú ). Do cca 2 dcl vývaru pridáme štipku mletej škorice a nalejeme na plech, ktorý sme si predtým vytreli trochou olivového oleja no a položíme naň kurča.

    Kurča na pomarančoch - obrázok 1
  2. 2

    1 pomaranč si od šťavíme a zmiešame s 1 PL medu a asi 1 naberačkou vývaru. Túto zmes necháme zatiaľ bokom , nakoľko ňou kurča budeme polievať až pred finálnym koncom pečenia. Do plechu kde už máme kurča si naukladáme umyté a na štvrtinky pokrájané pomaranče. Povrch kuraťa pokvapkáme ešte olivovým olejom.

    Kurča na pomarančoch - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na cca 175-180 stupňov, na dobu asi 35-40 minút. Potom kurča vyberieme od kryjeme alobal a poleje povrch vývarom zmiešaným s medom. Ja som už viac nedolievala vývar na plech nakoľko aj pomaranče pustili šťavu a stačilo to na do pečenie :-). Alobal už naspäť nedávame a vložíme kura naspäť do rúry ešte na cca 15-20 min. Pečieme kým povrch kurčaťa nezačne hnednúť a hlavne rozvoniavať :-).

    Kurča na pomarančoch - obrázok 3
  4. 4

    Ja som prílohu spravila čerstvý zeleninový šalát so špenátom a paradajkami. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
Vyborny recept.Ty si davala stvrtky ja krajam kolieska.Opeceny pomaranc dava tomu vybornu chut.5
1x edith
vybusna
Kura na pomarancoch robievam omackovite....tento sposob urcite vyskusam....paci sa mi.
1x edith




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia