Kurča na kapuste na spôsob kačice

peter64 - fotkapeter64, 18. februára 2011

Tento recept mám od svokry a ja som ho troška vylepšil.

Suroviny

1200-2000 g, 1-2 ks
1000-2000 g, malá
1 fľaša
Moje vylepšenie:




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme starostlivo vyutierame.Deň dopredu som si ho rozporcioval a posypal korením zlate kurča a kurča ale bažant a nechal ho v chladničke 24 hod. Plech pokvapkáme olejom alebo naň poukladáme kúsky údenej slaniny. Kyslú kapustu zľahka vyžmýkame alebo nemusíme a rozložíme na plech .Rozporciujeme kurča, každý kúsok osolíme, vrch orascujeme. Jednotlivé kúsky porozkladáme na kapustu tak, aby z nej netrčal ani rezanček.

  2. 2

    Termostat rúry nastavíme na 230 C, súčastnene zapneme vrchný a spodný ohrev. Keď signalizácia ohlási, že vyhrievanie sa skončilo a všetko je pripravené na uspežny začiatok pečenia, na stopkách nastavíme 60 min. interval. Spustíme ich tesne po tom, čo sme mäso s kapustou zvrchu prikryli hlbším plechom a vložili ich do rúry. Po 1 hod. budíček zazvoní. Odstránime vrchný plech, otvoríme fľašu s čiernym pivom a asi polovicu jej obsahu nalejeme na kurča s kapustou. Teplotu stiahneme na 210 C

  3. 3

    Každých 10 min. rúru otvoríme a kurča polejeme výpekom, až kým sa mu kozička nevypečie do červena. Podávame s knedľou, zapíjame pivom, pripadne červeným vínom. Ja som k tomuto receptu urobil varené zemiaky v šupke.

Diskusia k receptu

evanaaa
Peter, šikovný recept ( ale aj kuchár), dobrý tiež, raz som podobné skúšala, len sa nepamätám, aké to bolo, ale asi dobré, len nie s pivom, s vodou. Ale recept je precízny. Kde dostať tie koreniny na kura, zatiaľ som si ich nevšimla.
sovka62
Mám recept na kura á la kačica, kde sa kura nechá celé, osolí, okorení, do brušnej dutiny sa vložia pokrájané jablká a tiež sa hojne polieva čiernym pivom. Naozaj to chytí kačací šmrnc, ale zistila som, že úplne najviac to kačicu pripomína, ak svatka pošle doma vykŕmené žltučké kurča. To je potom bašta!!!
mamatata2
Robievala som podobne, ale bez piva , s kyslou smotanou, len z nej sa urobili pri pečení hrudky a to sa mojim stravníkom nepáčilo. Vyskúšam teraz podľa Teba a pridám pivko.
marienka44
@Peter64 , preco porcujeme kura dvakrat? Najprv prve s korenim Zlate kura a potom druhe s rascou? Nerozumiem tomu.
peter64
Pre marienku44 preto je napísane dvakrát porciovanie lebo keď použijete moje vylepšenie tak treba kurča nechať 24 hod v chladničke a keď iba rascu tak ho môžete porciovať v ten deň čo budete variť.
piczur
toto je tak dobré, že keď som to čítala môjmu, ktorý nemusí ako on hovorí "kokaša", dospel k rozhodnutiu, že na budúcu nedeľu si to spravíme na obed, ďakujem Vám, konečne budem mať kurča bez hundrania, ukladám a varím, už teraz som hladná (škoda, že som sa sem nedostal skôr pozrieť)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia