Kurča na kapuste na spôsob kačice

peter64Peter64, 52 ročný muž, Spišská Nová Ves, 18. februára 2011 13:35
Ďalšie jeho recepty »

Tento recept mám od svokry a ja som ho troška vylepšil.

Suroviny

1200-2000 g, 1-2 ks
1000-2000 g, malá
1 fľaša
Moje vylepšenie:

Postup prípravy

  1. 1

    Kurča umyjeme starostlivo vyutierame.Deň dopredu som si ho rozporcioval a posypal korením zlate kurča a kurča ale bažant a nechal ho v chladničke 24 hod. Plech pokvapkáme olejom alebo naň poukladáme kúsky údenej slaniny. Kyslú kapustu zľahka vyžmýkame alebo nemusíme a rozložíme na plech .Rozporciujeme kurča, každý kúsok osolíme, vrch orascujeme. Jednotlivé kúsky porozkladáme na kapustu tak, aby z nej netrčal ani rezanček.

  2. 2

    Termostat rúry nastavíme na 230 C, súčastnene zapneme vrchný a spodný ohrev. Keď signalizácia ohlási, že vyhrievanie sa skončilo a všetko je pripravené na uspežny začiatok pečenia, na stopkách nastavíme 60 min. interval. Spustíme ich tesne po tom, čo sme mäso s kapustou zvrchu prikryli hlbším plechom a vložili ich do rúry. Po 1 hod. budíček zazvoní. Odstránime vrchný plech, otvoríme fľašu s čiernym pivom a asi polovicu jej obsahu nalejeme na kurča s kapustou. Teplotu stiahneme na 210 C

  3. 3

    Každých 10 min. rúru otvoríme a kurča polejeme výpekom, až kým sa mu kozička nevypečie do červena. Podávame s knedľou, zapíjame pivom, pripadne červeným vínom. Ja som k tomuto receptu urobil varené zemiaky v šupke.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist