Kurča na kapuste na spôsob kačice

peter64Peter64, recept pridal: 18. februára 2011 13:35Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od svokry a ja som ho troška vylepšil.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Kurča umyjeme starostlivo vyutierame.Deň dopredu som si ho rozporcioval a posypal korením zlate kurča a kurča ale bažant a nechal ho v chladničke 24 hod. Plech pokvapkáme olejom alebo naň poukladáme kúsky údenej slaniny. Kyslú kapustu zľahka vyžmýkame alebo nemusíme a rozložíme na plech .Rozporciujeme kurča, každý kúsok osolíme, vrch orascujeme. Jednotlivé kúsky porozkladáme na kapustu tak, aby z nej netrčal ani rezanček.

2

Termostat rúry nastavíme na 230 C, súčastnene zapneme vrchný a spodný ohrev. Keď signalizácia ohlási, že vyhrievanie sa skončilo a všetko je pripravené na uspežny začiatok pečenia, na stopkách nastavíme 60 min. interval. Spustíme ich tesne po tom, čo sme mäso s kapustou zvrchu prikryli hlbším plechom a vložili ich do rúry. Po 1 hod. budíček zazvoní. Odstránime vrchný plech, otvoríme fľašu s čiernym pivom a asi polovicu jej obsahu nalejeme na kurča s kapustou. Teplotu stiahneme na 210 C

3

Každých 10 min. rúru otvoríme a kurča polejeme výpekom, až kým sa mu kozička nevypečie do červena. Podávame s knedľou, zapíjame pivom, pripadne červeným vínom. Ja som k tomuto receptu urobil varené zemiaky v šupke.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 18. februára 2011 o 16:30
    Peter, šikovný recept ( ale aj kuchár), dobrý tiež, raz som podobné skúšala, len sa nepamätám, aké to bolo, ale asi dobré, len nie s pivom, s vodou. Ale recept je precízny. Kde dostať tie koreniny na kura, zatiaľ som si ich nevšimla.


  • sovka62, 18. februára 2011 o 17:37
    Mám recept na kura á la kačica, kde sa kura nechá celé, osolí, okorení, do brušnej dutiny sa vložia pokrájané jablká a tiež sa hojne polieva čiernym pivom. Naozaj to chytí kačací šmrnc, ale zistila som, že úplne najviac to kačicu pripomína, ak svatka pošle doma vykŕmené žltučké kurča. To je potom bašta!!!


  • jarunka, 19. februára 2011 o 03:51
    Co da tomu tu kaciu prichu? Asi to pivo, ze.


  • mamatata2, 19. februára 2011 o 07:56
    Robievala som podobne, ale bez piva , s kyslou smotanou, len z nej sa urobili pri pečení hrudky a to sa mojim stravníkom nepáčilo. Vyskúšam teraz podľa Teba a pridám pivko.


  • marienka44, 19. februára 2011 o 21:12
    @Peter64 , preco porcujeme kura dvakrat? Najprv prve s korenim Zlate kura a potom druhe s rascou? Nerozumiem tomu.


  • peter64, 20. februára 2011 o 07:30
    Pre marienku44 preto je napísane dvakrát porciovanie lebo keď použijete moje vylepšenie tak treba kurča nechať 24 hod v chladničke a keď iba rascu tak ho môžete porciovať v ten deň čo budete variť.


  • piczur, 20. februára 2011 o 08:54
    toto je tak dobré, že keď som to čítala môjmu, ktorý nemusí ako on hovorí "kokaša", dospel k rozhodnutiu, že na budúcu nedeľu si to spravíme na obed, ďakujem Vám, konečne budem mať kurča bez hundrania, ukladám a varím, už teraz som hladná (škoda, že som sa sem nedostal skôr pozrieť)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist