Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom

podravka - fotkapodravka, 9. októbra 2016
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Určite milujete kuracie mäso na všetky spôsoby. V tomto prípade sú podávané so špeciálnou prílohou - chrumkavými gnocchi a hráškom. Určite ochutnajte!

4
porcie

Suroviny

600 g (4 ks)
1 PL
vetvička
600 g
100 g syr
1 ČL sušená
250 g mrazený




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia posypeme vegetou, natrhaným rozmarínom, prikryjeme papierom na pečenie a valčekom ich trošku rozvaľkáme.

  2. 2

    Zemiaky v šupke uvaríme, necháme trošku vychladnúť, obielime ich a pretlačíme. Pridáme k nim ricottu a petržlenovú vňať a všetko poriadne premiešame. Z pripravenej zmesi urobíme šúľok, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky, a tak dostaneme gnocchi. Každý jeden v strede sploštíme a dáme ich variť do mierne slanej vody. Varíme, dokým nevyplávajú. Potom ich scedíme.

  3. 3

    Kuracie prsia dáme do panvice so zahriatym olivovým olejom tak, aby tá strana, kde je rozmarín bola otočená smerom dole. Pečieme z každej strany cca 4 minúty.

  4. 4

    Hotové mäso vyberieme z panvice a na ten istý olej dáme gnocchi. Opražíme ich z oboch strán tak, aby boli chrumkavé. Takisto pridáme hrášok a pečieme ho dovtedy, dokým nezmäkne. Podľa potreby pridáme trošku vody, v ktorej sa varili gnocchi.

  5. 5

    Kuracie prsia podávame s chrumkavými gnocchi a hráškom.

Diskusia k receptu

haji
Chutné, rychlé, efektní výsledek. Určo vyzkouším, díky za receptík!
majlus
Robila som gnocchi podla tohoto receptu a pravdu povediac som bola úplne sklamaná- celé sa rozpadali vo vode...čiže som ich musela urobiť klasicky s múkou....škoda- ale ta ricotta to zjemnila☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia