Kuracina na rasci s mladou cibuľkou fotorecept

sracz - fotkasracz, 29. decembra 2015
Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept)
Foto: sracz

Ako každý zodpovedný „gazdiniak“ som, mimo iné, postavený pred večný problém, nakúpiť ale aj ušetriť. Rokmi som sa naučil orientovať aj v nákupných strediskách. Zobraziť celý popisAko každý zodpovedný „gazdiniak“ som, mimo iné, postavený pred večný problém, nakúpiť ale aj ušetriť. Rokmi som sa naučil orientovať aj v nákupných strediskách. Oči mi „lietajú“ ako kancovi pri pohľade na miškára. Kvalita má „zelenú“! V niekoľkých okamihoch dokážem zistiť pre mňa najvýhodnejšiu cenu tovaru. Tak som nakúpil aj horné časti kurčacích nôh a „maslové“ malé zemiaky „rakúsky polmesiac“. Hydinu smiem a môžem denno denne, tak som ju pripravil na rasci a zapiekol s „operenou“ cibuľkou.

4-6
porcie
12-15 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Suroviny

5-6 ks
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
1 PL
1-1,5 PL
1-1,5 PL (alebo husacia)
1 ks žltá veľká
2-3 strúčiky pretlačený
150-200 ml (alebo voda)
2 ČL hrubo drvená
7-10 ks na jemno pokrájaná
Príloha:
600-800 g pečené malé
1-1,5 PL
podľa chuti
podľa chuti čerstvo mleté
1-1,5 PL hobliny




Postup

  1. 1

    vstupná zostava skromnejšia, ale o to chutnejšia; mäso som dočistil, obrezal kožu, umyl a osušil na papierovom obrúsku; do pozornosti si Vám dovoľujem odporúčať zemiaky typu Austrian crescent „rakúsky polmesiac“, ktoré som podával ako prílohu

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kúsky mäsa som priamo na obrúsku osolil, „oeMČeKoval“, posypal prezásypkou vlastnej výroby

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a po 7´ obojstranne do červenohneda opiekol na horúcej masťolejovej emulzii

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    bez prestávky som ich po opečení druhej strany posypal pokrájanou žltou cibuľou, pridal pretlačané strúčiky cesnaku a ~ 12´ podusil,

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    otočil, posypal KL na hrubo drvenej rasce, podlial „deckou“ kuracieho vývaru a vzápätí opäť ~ 12´ podusil

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a ideme do „finále“: mäso som otočil, posypal druhou KL hrubo drvenej rasce, posypal mladou cibuľkou, pokrájanou aj s „pierkami“ a ~ 10´ nechal zapiecť v elektrickej rúre vyhriatej na 180 °C (390÷400 °F)

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    v poslednú nedeľu pred Štedrým dňom, už pripravení na sviatky Vianočné, som kuracinku na rasci servíroval s opečenými zemiakami

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a ešte pohľad na našu tohotoročnú Vianočnú jedličku. Majte krásne dni plné úsmevov milí priatelia aj na našej Varecha.sk

    Kuracina na rasci s mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

izabella929
@sracz , chválim takých gazdiniakov ako si ty.-) šikovný, pracovitý, šetrný a koľko ešte máš kladov, škoda písať.-) Dobre a chutne si navaril.-) Nech aj v budúcom roku tvoj elán vydrží, nech máš dobré zdravie a veľa síl, rozveselovať nás svojimi vtipnými receptíkmi...Všetko naj v Novom roku 2016.-)
helenore
Veru šikovný toto chlap, vo varení ale aj písaní.
A to len takto cez varechu a tvoje skvelé recepty súdim.
Prajem všetko dobré v roku 2016, ale hlavne pevné zdravie a radosť z varenia.
babkamt
ale si sa rozbehol. Len tak ďalej. Pokračuj v pridávaní receptov:-) Tvoj recept sa mi páči, kk,máš aj plný počet hviezdičiek:-) PF 2016




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia