Kuracie zapekané suprême s červenou cibuľou fotorecept

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 14. augusta 2015
Kuracie zapekané suprême s červenou cibuľou (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
50 g
250 g
400 g




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a osušíme, nožíkom vyrežeme z kurčaťa prsia tak, aby na nich zostalo krídlo a koža. Vrchných dvoch tretín krídla sa zbavíme. Obdobným spôsobom pripravíme štyri porcie.


  2. 2

    Prsia pozdĺžne narežeme cez kožu a spravíme kapsu. Mäso osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici prsia opečieme z každej strany. Opečené prsia vložíme do zapekacej nádoby a do pripraveného otvoru vložíme plátok šunky, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a navrch rozdrobíme bryndzu.


  3. 3

    Ak v pekáči zostalo voľné miesto, prsia obložíme zemiakmi a zvyšnými surovinami. Všetko spolu zapečieme v rúre pri 180 °C.


  4. 4

    Veľa variácií
    Je to jednoduché jedlo z jedného pekáča, ponúkajúce množstvo variácií. Napríklad so sezónnou zeleninou, obmieňať môžete aj syr, výborné je so smotanou.

Diskusia k receptu

buchtabuchta
Je surové v pekáči. Šéfkuchár zabudol prihodiť fotku hotového jedla. Včera bol doku film o operácii členku, vyzeralo to presne rovnako, aj pokožka bola taká žltkastá od dezinfekcie, aj kostičky trčali.
1x laci99
mariamka
snad to daju do poriadku, nemam zaujem o fotky z patologie
tiginko
fúha, tak to vyzerá naozaj trochu negustiózne....
kukulienka71
to je fotka z postupu v bode 2, do na panvici opečených pŕs sa práve vložil plátok šunky, ostatné kroky nasledujú. Fotka hotového jedla sa asi nezachovala z dôvodu, že jedlo bolo rýchlo vyexpedované a skonzumované:-) Recept je inak zaujímavý.
mariamka
@kuku ty si taky nas "hovorca" :) ano, je to jasne, zas nedotiahnuty recept, a mal by byt vzorom :)
kimlo
Alebo sa nepodarilo...tieto komerčne recepty sa neoplatí sledovať, realita sa míňa s tým co je v popise... Vráťme varechu radsej tam kde bola na začiatku...
1x jerica




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia