Kuracie vnútornosti Tralalajdy

nonna - fotkanonna, 15. októbra 2012

Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z Zobraziť celý popisKombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby, no a Staročeské korenie patrí medzi jednu z najlepších zmesí, ktorá nemôže nič pokaziť.

2
porcie
8 minút
príprava
31 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
1 1/2 PL
1 1/2 PL
1 ks veľká
1 ks väčší zväzok
1 1/2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Cícer a šošovicu namočíme na 12 hodín.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame na nie veľmi drobno a do sklovita osmahneme na oleji.

  3. 3

    Pridáme na tenšie pásiky pokrájané žalúdky a na kolieska srdcia a oprážame ich 4 minúty až zbelejú a pustia šťavu. Potom pridáme na pásiky pokrájané pečienky, okoreníme Staročeským korením, opatrne osolíme a oprážame ešte jednu minútu.

  4. 4

    Podlejeme predhriatou vodou, pridáme šošovicu a cícer a varíme 15 minút.

  5. 5

    Nakoniec okoreníme bazalkou, pridáme ešte asi jeden centimeter dlhé nakrájané cibuľkové cíbiky a necháme dovariť počas 10 minút.

Diskusia k receptu

pivonka
Toto vyzerá byť perfektný recept, ktorý môže byť veľmi chutný a nepriberá sa z neho. Bohužiaľ nedávno som mala po cíceri ťažkú kyselinu. Skúsim ho vynechať a uvidím, ako sa zachová šošovica a vnútornosti, ktoré ju tiež vedia narobiť. Tak mi drž palce.
nonna
@pivonka - som rada, že si sa pristavila pri mojej TRALALA tvorbe, aj za dobrý koment. Jasné, že budem držať palce, škoda, že Ti lušteniny rob ia takú galibu, lebo ich proteíny sú potrebné, esenciálne. Škodí naozaj cícer? Je to také zvláštne......Prajem vynikajúcu chuť a ŽIADNU kyselinu! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia