Kuracie supreme v tandoori masala s kuskusom

Autor receptu: redakcia

Nemusí to byť len cudzokrajné korenie a papričky, aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer. Podporujú apetít – v trávení aj vo vášni. Preto ich máme radi z oboch strán stola – ako kuchári i ako hostia.

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Umyté a očistené kuracie prsia pokvapkáme citrónovou šťavou. Do misky dáme jogurt, tandoori masala, čierne korenie, tymian a soľ. Premiešame a zmesou marinujeme kuracie prsia. Necháme odležať v chladničke asi 20 minút.
  2. Marinované mäso dáme na plech a pečieme asi 15 minút pri 200 °C.
  3. Kuskus nasypeme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme alobalom a necháme napučať. O 5 minút premiešame.
  4. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opražíme na malé kocky pokrájanú zeleninu. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian, vňať a cesnak. Opraženú zeleninu zmiešame s uvareným kuskusom. Do zvyšného tandoori jogurtu, ktorý zostal z marinovania, prilejeme smotanu a omáčku prevaríme.