Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 23. septembra 2014

Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil som, že paradajky mi mäknú a zajtra ich môžem Zobraziť celý popisPôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil som, že paradajky mi mäknú a zajtra ich môžem vyhodiť tak som ich použil na pečenie mäsa.

6
porcií
20 minút
príprava
60-80 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
2 ks
5 strúčiky
1/5 ČL
1 ČL
1 PL
1/2 Pl
2 PL
50 g
3 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si slaninku na kocky aj cibuľu a dáme do hrnca na trochu oleja dusiť.

    Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si nakrájame paradajky na malé kocky. Keď je cibuľa sklovitá pridáme paradajky. ďalej prelisovaný cesnak, čerstvo zomleté 4 druhy korenia, soľ, čili papričky, oregáno a bazalku. Povaríme asi 10 minút nech nech nám to sa všetko spojí a pusti šťavu.

    Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si mäso osolíme a dáme na pekáč okoreníme korením Garam Masala i mletou červenou paprikou.

    Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po desiatich minútach varenia paradajky vylejeme na prípravené mäso a dáme piecť do rúry pri 180°C na 60 - 80 minút prikryté podľa typu rúry.

    Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá finálny obed. Môžeme podávať s ryžou zemiakmi podľa zvyku. Dobrú chuť želám.

    Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Myslim si,ze obed podla teba s ryzou je najlepsi,ta sa tam doslova ziada,k stavicke zo zeleniny a maska.Dobre si navaril,paci sa mi.
sracz
Umná úvaha šporovlivého gazdu s predpokladaným výsledkom výborných chutí a vôní! Super si sa "pokuchárčil" @patroveckypitrs kamarát s gramotnými zámermi!!!
marianne
Ja zase nemozem najst tu Tvoju cervenu sutolicu,tak Ti fotku pridam sem.DOKONALA je,nikdy by som nepovedala,ze tie slivky tak tak sadnu,bude patrit medzi moje TOP polievky,pocitam,ze do vecera ten hrniec navareny padne,mala som este vyborne huby shitake,tie som tam pokrajala a dokonalost sama.
Dakujem


katka78
@marianne , autor svoje recepty stiahol, lebo neuniesol kritiku. Pritom mal pod nimi aj veľa pozitívnych komentárov.
Jeho vyjadrenie z profilu hovorí samo za seba: "Nebudem Vám dávať recepty pre psov.Budem sledovať a kritizovať a smiať sa ako vy. Je to len obyčajná závisť, že si vie chlap navariť."
Ak by si ešte nejaký pes chcel navariť tú polievku, čo si mu vychválila do nebies:  varecha.pravda.sk/recepty/sutelica-na-cerveno-fotorecept/...
marianne
aha,tak tuto vojnu som nezaregistrovala,ani o psoch nic neviem a chvalim,ked je co pochvalit a ta polievka nema chybu.Tak nic,OK
Ozaj a kde si ju vykutrala @katka78 ,ved som ju aj vo vyhladavaci hladala a nic.
katka78
Veď toto. Mňa napríklad tá polievka zaujala, až keď si jej urobila reklamu :-) Aj som si ju uložila, lebo jeseň. Na hľadanie skrytých vecí mám celkom talent, moja maminka by ti vedela rozprávať o mojom detstve a horalkách ;-) Doba nám už ponúka sofistikovanejšie nástroje a ujo gúgel má celkom dobrú pamäť :-)
marianne
katka78 ale vyskusaj ju,prestrelky su tu na dennom poriadku,boli tu uz aj horsie kanonady a skoda prist o dobre jedlo...co napisal-to napisal,je to jeho vizitka,nie nasa..aj tu cervenu kapustu s cvilkou ku kacke ma vybornu.Neda sa nic robit za to mu musim podakovat,aj ked to v tom profile teda... !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia