Plnené kuracie stehná

Kuracie stehno s hubovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.
  2. Medzitým orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme huby, korenie a cesnak a necháme vychladnúť.
  3. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orieškom a bielky vyšľaháme na sneh so soľou. Do rožkov namočených v mlieku vložíme orestované huby, pridáme žĺtky, posekanú vňať a vyšľahané bielky, zľahka premiešame. Hotovou plnkou naplníme hornú časť stehna a zabalíme, položíme na plech, podlejeme a pečieme asi 1,5 hodiny.
  4. Zvyšnú plnku zabalíme do potravinárskej fólie, vytvarujeme valčeky a varíme vo vode zohriatej na 80 °C asi 35 minút.
  5. Z výpeku zredukujeme šťavu, do ktorej pridáme orestované šampiňóny a zahustíme ju maslom. Plnku, ktorú sme varili, nakrájame a orestujeme na oleji. Podávame ako prílohu.