Plnené kuracie stehná
Kuracie stehno s hubovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup- Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.
- Medzitým orestujeme nakrájanú šalotku,
pridáme huby, korenie a cesnak
a necháme vychladnúť.
- Rožky
nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orieškom
a bielky vyšľaháme na sneh so soľou. Do rožkov
namočených v mlieku vložíme orestované huby, pridáme žĺtky, posekanú vňať
a vyšľahané bielky, zľahka premiešame. Hotovou plnkou naplníme
hornú časť stehna a zabalíme, položíme na plech, podlejeme a pečieme asi 1,5 hodiny.
- Zvyšnú plnku zabalíme do potravinárskej fólie, vytvarujeme valčeky a varíme vo vode zohriatej na 80 °C
asi 35 minút.
- Z výpeku zredukujeme
šťavu, do ktorej pridáme orestované
šampiňóny a zahustíme ju maslom.
Plnku, ktorú sme varili, nakrájame
a orestujeme na oleji. Podávame ako
prílohu.
|