Kuracie stehná vo woku
Autor receptu: marek135
Názov nie je podstatný, recept som si len vymyslel a to na základe toho ako som videl niečo
podobné variť z rýb u mojej rodiny z Pakistanu, podobné to bolo len postupom s
pridávaním korenia.
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná umyjeme osušíme okoreníme mčk a soľou a necháme chvíľu postáť.
Na rozpálenom oleji si do sklovita opražíme obidve cibule nakrájané na drobno, počas praženia k cibuli pridáme zelené korenie, nové korenie, klinčeky, jadlovec a bobkový list a po pár minútach na štvrťky nakrájané paradajky. Chviľu ešte opražíme a pridáme stehná, dusíme ich prikryté na miernom ohni, sem tam premiešame. Po chvíli pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb. Ešte chvíľu dusíme a keď je tam už málo šťavy dolejeme vriacu vodu, podľa toho koľko omáčky chceme mať. Pred dovarením stehien pridáme zelený hrášok, chvíľu povaríme a zahustíme so zemiakovým škrobom vymiešaným v studenej vode. Chviľu necháme prevrieť a odstavíme. Na úplný koniec dáme nadrobno nakrájanú mätu, premiešame a necháme chvíľu spojiť chute.
- Môžeme podávať buď s varenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!