Kuracie stehná
Kuracie stehná

Kuracie stehná v uhorkovom náleve

2010 - bez fotky2010, 23. októbra 2017
Kuracie stehná v uhorkovom náleve
Foto: 2010

Ja sa dam nahovorit na bars aku haluz. Tu sa dakdo vychvaloval, ze naklada kuracie maso do uhorkovej vody - nalevu, co ostane zo Zobraziť celý popisJa sa dam nahovorit na bars aku haluz. Tu sa dakdo vychvaloval, ze naklada kuracie maso do uhorkovej vody - nalevu, co ostane zo zavaranych uhoriek. http://www.thekitchn.com/recipe-dill-pickle-chicken-245428 Jasne, ze som musel vyskusat, prave skoro prazdna flasa z uhoriek cakala v chladnicke.

20 minút
príprava
18 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie stehna som rychlo vykostil. (Lepsie sa marinuju a ovela rychlejsie sa spravia, necelych 20 minut.)

    Kuracie stehná v uhorkovom náleve - obrázok 1
  2. 2

    Na stehna som vylial, co bolo vo flasi od uhoriek, plus dve male nakrajane uhorky. Odlozil do chladnicky cez noc.

    Kuracie stehná v uhorkovom náleve - obrázok 2
  3. 3

    Stehna som vybral z marinady a nechal odkvapkat v sitku. Potom som ich vyutieral - osusil papierovou utierkou. Posolil a pokorenil - podla chute.

  4. 4

    Dal na rozpaleny pekac kozou dole na 2 minuty, potom znizil na a dopekal este 3 minuty. Medzitym som si rozohrial trubu na 200 stupnov a dal na tak 13 minut piect. Vybral zabalil do alobalu na 10 minut, aby dosli a ostali stavanate, podobny postup ako pri stejkoch.

    Kuracie stehná v uhorkovom náleve - obrázok 4
  5. 5

    Priloha bola tiez zaujmava, karfiolove pyre, s cesnakom a koriandrovou vnatou a avokadom. Nutri bulet si s tym poradil. Uradovat sa nevyplaca pri vareni a hlavne, ked pouzivam plynovy turbo horak, koza sa vyskvarila...

Diskusia k receptu

kukulienka71
a hlavné si nenapísal: ako ti chutilo? ja sa tiež dám nahovoriť, najmä ak je pri recepte tak lákavá fotka, ako tu tvoja:-)
haji
Už dlouho jsem se tak dobře nepobavila. Snad mi vidíš do chladničky?! Chybí mi jen to kuře a avokádo, ale to se dá napravit. Trolí farma se z tohoto receptu přehodí od radosti.
tatranka
Pozorne som čítala tvoj recept,či som neprehliadla to,čo ma najviac zaujímalo.Ako mäsko chutilo.Poviem pravdu,bála by som sa tejto kombinácie,hoci je veľmi zaujímavá a skúsiť treba hádam aj nezvyčajné veci.
Fotografia mi hovorí,že recept sa vydaril,no neviem ako chutil.Veľa krát je fotografia na jednotku,no skutočnosť už taká ohromná nie je.
patroveckypitrs
Toto je ako na zavolanie a priamo pre mňa, kyslé uhorky sú moje druhe najobľúbenejšie jedlo po mäse. Už je rozhodnute tento týždeň to bude.
afataga
No podla zlozenia je to fakt riadna haluz, ale na foto vyzera pozivatelne, vyzrad ako to chutilo.
mirop
Kedysi som skusal recept kde sa maso marinovalo v moravanke... bola to zvlastna chut ale nebolo to zle, na druhu stranu uplne ma to nezaujalo
2010
Musim vas vsetkych sklamat co su zvedavi na chut , aj ja som bol.Prekvapujuco prijemna ,maso nebolo citit, nechutilo ako kuracia uhorka.Ocot v naleve zmaksil maso a cukor vybalancoval kyslost. Stravnici zjedli vsetko . Pre mna viac chilli .
alex37
tak tieto kuracie stehná sú teda z tejto fotky "žravé". Už len odhodlanie....
jujoska
dobre ze si napisal lebo tiez som pozerala s nedoverou na recept. Ale takto si dam povedat, uz len pockat na volny nalev, u nas su uhorky na stole len obcas v zime. Mozno si vypytam od niekoho znameho ked nevydrzim :-D
siisa
Krásna fotečka :) Určite presvedčí, aby to človek skúsil :)
katka78
Jasné, radšej by som mala stehná, ale v dvoch obchodoch neboli, do tretieho som už po túre nevládala ísť, tak prsia. Navyše bez kože, škandál ;-) Kvôli náhlej zmene programu sa marinovali 48h, ale fajnové boli, také krehké a jemne uhorkové. Dokonca som ich zabudla osoliť a vôbec nechýbalo, museli si potiahnuť dosť z nálevu. Nabudúce, keď mi z uhoriek zostane, zase spravím, ale už pestrejší nálev vyberiem, tu skoro nič nebolo. Vďaka za recept @2010 , maj sa pekne :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia