Kuracie stehná po marocky

mracik9 - fotkamracik9, 23. júna 2013
Kuracie stehná po marocky
Foto: mracik9

V tomto recepte ma fascinovala kombinácia surovín.U nás doma sa najradšej jedia pikantné jedlá a tento recept je jedným z nich.Je to sladko pikantná Zobraziť celý popisV tomto recepte ma fascinovala kombinácia surovín.U nás doma sa najradšej jedia pikantné jedlá a tento recept je jedným z nich.Je to sladko pikantná chuť orientu.Dá sa piecť v rúre, ale aj grilovať v prírode.Pripravujem to z rôzneho kuracieho mäsa.

3
porcie
35 minút
na 180až200 °C

Suroviny

1 kg ,krídlo,prsia
3 PL
1-2 čl
1 čl
1/2 ks
1/2 ks
1/2 kg
1/4 čl




Postup

  1. 1

    Najsamprv si pripravíme marinádu,šťavu,kôru z pol citróna a pomaranča,harisa pastu,ak nemáme, môžeme tam pridať chilli pastu,med,jemne mletú rímsku rascu dôkladne premiešame.Pripravené mäso,aké máme momentálne doma,ja som mala stehienka,uložíme do nádoby na pečenie,dôkladne ho zo všetkých strán natrieme marinádou a odložíme aspoň na dve hodiny.Ak chceme grilovať, tak to dáme do uzatvárateľnej nádoby a necháme cez noc odležať.

    Kuracie stehná po marocky  - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň som to podliala trochou oleja a dala piecť do rúry najprv zakryté potom som odokryla,aby sa zapiekla kôrka,nabudúce to už bude na grile.Ako prílohu som zvolila kurkumovú ryžu.Ja ju varím tak že po umytí pridám kurkumu,nasekaný koriander a zalejem ju vodou,aby bola asi 1cm nad ryžou.Keď začne vrieť,znížim teplotu na minimum a nechám variť 15 minút.

    Kuracie stehná po marocky  - obrázok 2
  3. 3

    A nakoniec zeleninový šalátik,mne chutí rôzna zelenina,teraz som tam dala čínsku kapustu,zelenú cibuľku,paradajky,vňať koriandra a petržlenu zalejete to nálevom z citrónovej šťavy,horčice,javorového sirupu,čierneho korenia a soli.Kto má rád pikantné,môže tam pridať aj harisu pastu. Verím že vám takto pripravená kuracinka bude chutiť.Má lahodnú, no hlavne pikantnú chuť.

Diskusia k receptu

frezia
Tie kombinacie korenin sa mi tiez pacia,vyskusam.
malroxa
Po marocky správne s malým m.Keď môžte opravte si to.:)Inak výborný recept.
mracik9
malroxa,môžem odprisahať že som to písala z malým :((
ale,máš pravdu je to suprové :))
mracik9
frezia,ta kombinácia je fakt dobrá aj vďaka javorovému sirupu :))
mracik9
pusta,je to iná chuť ako napríklad,med,alebo melasa ktoré často používam do marinád,má takú drevnatú príchuť,ale je to fakt dobré v tejto kombinácii,je to pikantne sladká chuť a jemne aromatická,jednoducho mňamka :))
boxik
Výborný recept , len nechápem prečo po Marocky , pretože javorový sirup sa v tejto krajine nenachádza iba ak ho dovážajú zo severnej Ameriky či Kanady.Jedlu je to ale myslím jedno a toto lákavé bude u nás na stole pri najbližšej grilovačke.
pusta
@mracik9 , dakujem. úžasný recept, ale mne tiež nesedí akosi javorový sirup do marockej kuchyne. teda aspoň nie do tradičnej. inak osobne sa mi tá kombinácia ale páči.
mracik9
žienky,prečo riešite ten javorový sirup,je tam možná aj iná varianta sladidla,tam hlavne ide o tu harisu pastu a rímsku rascu,to je korenie orientu a toto robí tu správnu chuť :))
izabella929
všetky suroviny excelentné, takže aj tvoje jedlo musí byť veľmi chutné.-))paráda...
afataga
moze byt vyborne, my mame tiez radi čipoš :-) asi by som dala menej toho sirupu
mracik9
izabella929,máš pravdu,suroviny ktoré sú trochu iné,ale pikantné so sladkým idú perfektne k sebe :))
mracik9
afataga,môj manžel pridáva čipoš do všetkého,toto je lahôdka,čím pikantnejšie tým lepšie,ak myslíš že to bude veľmi sladké tak daj menej,ale nevadí to na také množstvo mäsa :))
mracik9
recept som poopravila,dúfam že teraz vám to bude sedieť lepšie,ale ja si tam dám aj napriek kritike javorový sirup :))
frezia
Vcera sme to mali na veceru a bolo to vyborne.
mracik9
frezia,tak to ma veľmi teší,asi si to zajtra spravím aj ja :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia