Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná na rasci
Autor receptu: siuuu
Tento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva
a mám ho rada dodnes. Robím ho vždy, keď sa mi
dlho nechce stáť pri sporáku, pretože sa robí v podstate sám. Ak vám nevadí vôňa a chuť
rasce, garantujem vám, že si pochutíte.
4 porcie |
10 minút príprava |
45-50 minút na 185 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán posypeme rascou. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou navrch a v rúre zohriatej na 185-190 °C pečieme cca 40-50 minút (podľa veľkosti stehien). Olej ani žiadny tuk nie je potrebný - mäsko si pustí svoju šťavu a tuk. V polovici pečenia kožu namočíme do výpeku, vrátime naspäť (kožou hore) a dopečieme. Vyskúšame špajľou alebo kovovou ihlicou (na špízy). Najlepšia príloha aspoň podľa nás je zemiakový kaša - klasická alebo v kombinácii so zeleninou (výborná je napríklad zemiakovo-brokolicová).