Kuracie stehná Marengo

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 15. mája 2015

Recept som si trocha prispôsobila, ten pravý pochádza od osobného kuchára cisára Napoleona. Viac na Kuracie stehná Marengo.

3
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
4 PL
3 ks
2 ks
1 strúčik väčší
1,5 dcl
0,5 dcl
2 ks




Postup

  1. 1

    Vykostené a kože zbavené kuracie horné stehná som opiekla na olivovom oleji, podliala vínom a horúcim vývarom, pridala som bylinky a trochu osolila. Na miernom ohni som nechala neprikryté dusiť.

    Kuracie stehná Marengo - obrázok 1
  2. 2

    Postupne som pridala šupky zbavené a nakrájané paradajky

    Kuracie stehná Marengo - obrázok 2
  3. 3

    hnedé naplátkované šampiňóny a očistený strúčik cesnaku

    Kuracie stehná Marengo - obrázok 3
  4. 4

    Asi po 40 minútach dusenia som prisypala pár sterilizovaných cibuliek - perloviek, nakoľko čerstvú som nemala. Po hodine boli chute perfektne prepojené, mäso mäkkučké a šťavy tak akurát. Medzičasom som upiekla čerstvé pečivo, ktorým sme toto jedlo zajedali.

    Kuracie stehná Marengo - obrázok 4
  5. 5

    pri servírovaní nezabudnite jedlo posypať čerstvými bylinkami, prevoňajú ho a jedlo bude ešte farebnejšie. Dobrú chuť želám

    Kuracie stehná Marengo - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Vyzera super.Mas moj obdiv ako dokazes krasne a precizne varit a este aj fotit.*****
zolik
chutny nenarocny recept. a pekne farebne pestry. priznavam, ze ho nepoznam a preto ukladam do kk a davam pät. idem hned kukenzi na tvoj blog ci je tam o tom cisarskom kucharovi viac omacky ;-)
amelie
Na Kúsok tvojho sveta už chodím:-))) a rada...
denyany
Ozaj krásne foto! Aj recept hodnotím kladne. Ďalšia nenáročná dobrota.
jozka2
podla hviezdiciek sa zda,ze nie si zaradena pod cervenu vlajku,kukuc.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Dúhový pekáčik :-). Pekné a tiež to pečivo vyzerá super :-).
mariamka
si sa vynasla,, :) kurca Marengo ma uz dlho laka a horne stehna su idealne, perlovky su vyborne, volakedy som aj zavarala,, tusim si presla na lezerny styl :), este mi tam chyba ta vysledna chut, z tych ingrediencii
tassiedevil
Napoleon teda zlé nejedol...:)vyzerá to veľmi jedlé, a ešte aj to pečivo k tomu...:)*****
kukulienka71
Ďakujem za všetky ostatné komentáre, tak budem čakať, kedy kto toto jedlo pripraví a pridá recenziu:-), pekný zvyšok soboty želám vospolok.
marika21
Chutné, pekne upečené kuracie stehienka. Je to krásne, farebné. KK5*
kukulienka71
@jozka2 , čo sa tých hviezdičiek týka - v poslednom čase si všímam, že moje recepty hodnotí väčší počet ľudí oproti ostatným receptom( vždy okolo 30) a hviezdičky mám na strednej úrovni. Veľa komentujúcich pritom recept chváli, pri niektorých je dokonca veľa pochvál s 5*. Z toho mi príde, že niekto mi umelo znižuje počet hviezdičiek a dám na to krk, že ten niekto tu má viac nickov a robí mi napriek, asi ho to moooc baví. Hneď sa to dá zistiť pri novopridanom recepte, keď sa zaradom ukazuje nízky počet hviezdičiek. Netvrdím, že mám výborné recepty, ktoré si zaslúžia vysoký počet hviezdičiek ale neverím, že počet hviezdičiek pri mojom recepte odzrkadľuje jeho skutočnú úroveň a názory varecháčov naň. To isté sa deje aj pri niektorých iných osobách, hoci majú výborné recepty. Nič neriešim, len som chcela vyjadriť svoj názor na hodnotenie, lebo je naozaj podozrivé, ak mňa si tu všíma vždy cca 30 ľudí, kým ostatné recepty oveľa menej. Vierohodnejšie by preto pre mňa bolo, ak by tie priemerne tri hviezdičky dalo 8-13 ľudí, ktorí hodnotia aj recepty pridané naokolo mňa.
zdenka1009
Marengo som objavila v časopise Dobré jedlo rok 2003... robila som v sept. 2014 a mám v poznámke: šťava je zaujímavá a chutná, prílohu sme mali varená slov. ryža.
radox1
no vidis, ja som dal 5 a nemusel som ani chvalit.
2010
5* pekny recept spravim ked sa vratim z kratkej cesty :-)
kukulienka71
Ďakujem, @2010. V niektorom recepte som videla aj čierne olivy, ja ich veľmi nemusím. Myslím, že to nejako ešte vylepšíš, ako ťa poznám...:-)
jozka2
Kukuc,moj nazor je,ze viac si vaz tych incognito,ktori ti dali 1*,ze im to stalo za to sa pod tvojim receptom pristavit,co znamena,ze tvoj recept je na urcitej kulinarnej urovni a to recept posuva vpred,len velka skoda,ze nenapisu co sa im na recepte nepaci,aby sa recept mohol este viac vylepsit,lebo tvoja chut nemoze vyhovovat vsetkym.
Na mnohych inych strankach citam pod receptami ako kto ten isty recept robi a tak clovek ziska dalsie inspiracie na urobenie toho isteho receptu s mnohymi obmenami.Skoda,ze to na vareche zatial nefunguje.Tu sa ludia boja pridat nejaku zmenu, hned ta napadne niekto,ze kritizujes,lebo sa nezhodnes do detailu s tym co sa ponuka,ja to ignorujem a ak mam nejaku zmenu tak to napisem,zaiste to niekomu prospeje.
kukulienka71
vážim si každého, kto vyjadrí priamo svoj názor, nemusí sa každému páčiť, to nie, tiež sa mi nie všetky recepty páčia. práve preto píšem, že by som tomu priemeru verila viac, ak by tam nebolo podozrivo veľa "hviezdičkujúcich". Vieš, ak mi z 30 polovica pochváli a dá 5*, tak tá druhá polovica musí dať určite 1*, aby to vyšlo na tie 3*. tak je to pre mňa logické. A z nich sa ani jeden jediný neozve, čo je zle?? to ma neposunie vpred určite. Nech napíše, kde vidí chyby, čo mám dotiahnuť, aby sa poučili aj iní, nielen ja, tak by to bolo čestné. Ja som za konštruktívnu kritiku aj pod svojimi receptami. Ale trestať recept kvôli osobným nesympatiám je varecháčsky fenomén:-(
babav
@kukulienka71 , hviezdickovanie na Vareche nema vyznam aky by mal mat podla inych kulinarskych stranok. Tie hviezdickami oznacuju recepty, ktore boli zaujemcami najskor overene (uvarene , upecene) a az potom ohodnotene. Na Vareche sluzi neprajnikom , ktori nemaju ani tolko charakteru ,aby napisli preco sa im recept nepaci. Tvoje recepty su vyborne bez ohladu na pocet *.
zolik
@kuku tak toto si velmi pekne napisala. zial varechacskych fenomenov je tu viac. teda ak odratam vsetky im prisudzovane pseudoniky je tu tych varechacskych fenomenov len par, ale narobia dost neplechy.
aj ked bolo redakciou vysvetlene, ze hviezdickovanie nema ziaden vplyv na umiestnenie receptu v mesacnej sutazi len ukladanie do kk, tak ti verim, ze ta mrzi, ze ti ktori sa unuvaju si recept pozriet a priradit aj ked len 1*, sa neunuvaju napisat preco. konkretne tento recept by mal mat podla komentarov, napadu a spracovania medzi 4,1-4,8, ak by som mala byt uplne objektivna. a to aj som.
kukulienka71
@babav , to by bolo určite lepšie riešenie, hodnotiť po vyskúšaní. Aj keď vyjadriť svoju pochvalu, nadšenie, ak ma niečo krásne spracované zaujme, je prirodzené aj pre mňa.
Ďakujem, že si sa vyjadrila, žiaľ, je to tunajšia realita. Tvoje slová si cením. @babkamt , aj tebe vďaka:-)
kukulienka71
@zolik , :-))
aj ty si to dobre napísala, verím, že ma nechceš len utešovať. S tvojím hodnotením som spokojná:-) vďaka za názor
marika21
Všetky recepty sa nedajú za jeden mesiac v žiadnom prípade prečítať, vyskúšať, zase znova čítať a hodnotiť.
veselakopa
Čo sú to "cibuľky - perlovky? Musí byť víno? Asi nie, Napoleon ho iste pil ako vodu. Zaujímavý recept, vyskúšam.
kukulienka71
@veselakopa (9.2.2021 17:50)

sú to tie malinké biele skoro priesvitné cibuľky, daj si do vyhľadávača cibuľka perlovka a na fotkách uvidíš. Jasne, že musí byť víno, to je francúzska kuchyňa:-) Verím, že si pochutnáš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia