Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre

sjuz - fotkasjuz, 10. marca 2019
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Foto: sjuz

Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

15 minút
príprava
120 minút
na 180-190 °C

Suroviny

 vačšia
 čerstvé
2 dcl
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.

  2. 2

    Kuracie mäso osolíme, okoreníme. Do pekáča dáme zliatu fazuľu, nakrájaný pór, nakrájanú mrkvu, hlivu na väčšie kúsky a cibuľu na menšie kocky. Kto chce, môže navrch poukladať zopár plátkov slaniny pre chuť.

  3. 3

    Podlejeme vínom a vodou tak, aby bola fazuľa ponorená. Posypeme čerstvými bylinkami podľa chuti, ja som dala tymian a rozmarín. Celé pokvapkáme olejom.

  4. 4

    Prikryjeme a dáme piecť. Počas pečenia skontrolujeme, keď je fazuľa už mäkká, podľa chuti dosolíme a necháme odokryté chvíľu zapiecť.

  5. 5

    Ja som podávala s ryžou podľa Yotama Ottolengiho - so šošovicou na rímskej rasci a koriandri, chrumkavou cibuľkou a čerstvým koriandrom, ale vďaka sýtej zelenine sa môže podávať aj bez prílohy, alebo s čerstvou bagetkou.

Diskusia k receptu

pivonka
@Sjuz , pre mňa veľmi príťažlivý recept, ale pre istotu sa radšej spýtam: Stehná dávaš piecť zarovno so zeleninou v bode 2? Myslím, že kým sa fazuľa upečie, na stehná, mrkvu a ostatné to bude pridlho, či?
1x haji
haji
@Pivonka (10.3.2019 15:53)
Za 120 minut pečení se fazula určo udusí, ale co chudáci kuřecí tlapky? Asi bych je přidala v polovině.
evusik
Pri pomalom pečení sa mäso nevysuší, pri nízkej teplote sa všetky suroviny upečú-udusia a chute sa prepoja, takže výsledok je celkom iný ako keby ste pripravovali mäso zvlášť a zeleninu zvlášť. Mám to vyskúšané. @sjuz krásny recept :-)
1x kvakac
sjuz
@Pivonka (10.3.2019 15:53)

hej, dávam všetko naraz na pekáč. Presne, ako píše Evušik :)
Vďaka vám, len som sem šupla čo som varila, tak pre zmenu :)
jerica
@Sjuz ako vždy, v jednom pre všetkých :-) výborné :-) veľmi rada robievam v jednej panvici, je to "rýchlovka" skoro medzi dverami .-)
sjuz
@jerica - tiez mam rada take recepty, ked je vsetko v jednom pekaci, alebo vo dvoch a v jednej rure :D
vdaka za mile slova :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia