Kuracie soté s nivou

Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 17. marca 2010 10:04
Ďalšie jeho recepty »

Kuracie soté s nivouFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie mäso pokrájame na rezance a posypeme grilovacím korením. Premiešame a osmažíme na horúcom tuku. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a po chvíli na kocky pokrájaný plesňový syr. Premiešame a hneď podlejeme vývarom.

  2. 2

    Privedieme do varu, zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme zovrieť. Snažíme sa, aby sa plesňový syr úplne nerozpustil. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami. Podávame s varenými zemiakmi.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Ak chceme, aby soté bolo menej kalorické, môžeme šľahačkovú smotanu nahradiť bielym jogurtom. Ten sa často využíva najmä v indickej kuchyni. Ázijskú chuť dodá jedlu aj kokosové mlieko.

Ohodnoť recept
Recept je zaradený do tagov:
TOPlist