Kuracie soté s nivou

Kuracie soté s nivou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Dezider Krištof, šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach


Suroviny

4
porcie

Postup prípravy receptu

1

Kuracie mäso pokrájame na rezance a posypeme grilovacím korením. Premiešame a osmažíme na horúcom tuku. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a po chvíli na kocky pokrájaný plesňový syr. Premiešame a hneď podlejeme vývarom.

2

Privedieme do varu, zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme zovrieť. Snažíme sa, aby sa plesňový syr úplne nerozpustil. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami. Podávame s varenými zemiakmi.

3

NÁŠ TIP: Ak chceme, aby soté bolo menej kalorické, môžeme šľahačkovú smotanu nahradiť bielym jogurtom. Ten sa často využíva najmä v indickej kuchyni. Ázijskú chuť dodá jedlu aj kokosové mlieko.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • morenajea, 18. marca 2010 o 11:47
    cez víkend vyskúšam, vyzerá to dobre


  • nemozna, 6. mája 2010 o 16:46
    ja tiez navsteve isto bude chutit :-)


  • giovany, 23. septembra 2010 o 20:33
    zaslal som neteri v cz


  • mayo1956, 2. októbra 2010 o 12:45
    je to skutočne výborné. Trochu som ten recept vylepšil: mandľové lupienky jemne osmažíme a plesňový syr pridávam až po zredukovaní sladkej smotany - kocky sú zaručené



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist