Kuracie soté s nivou

Kuracie soté s nivou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Autor receptu

Dezider Krištof, šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach


Suroviny

4
porcie

Postup prípravy receptu

1

Kuracie mäso pokrájame na rezance a posypeme grilovacím korením. Premiešame a osmažíme na horúcom tuku. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a po chvíli na kocky pokrájaný plesňový syr. Premiešame a hneď podlejeme vývarom.

2

Privedieme do varu, zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme zovrieť. Snažíme sa, aby sa plesňový syr úplne nerozpustil. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami. Podávame s varenými zemiakmi.

3

NÁŠ TIP: Ak chceme, aby soté bolo menej kalorické, môžeme šľahačkovú smotanu nahradiť bielym jogurtom. Ten sa často využíva najmä v indickej kuchyni. Ázijskú chuť dodá jedlu aj kokosové mlieko.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • morenajea, 18. marca 2010 o 11:47
    cez víkend vyskúšam, vyzerá to dobre


  • nemozna, 6. mája 2010 o 16:46
    ja tiez navsteve isto bude chutit :-)


  • giovany, 23. septembra 2010 o 20:33
    zaslal som neteri v cz


  • mayo1956, 2. októbra 2010 o 12:45
    je to skutočne výborné. Trochu som ten recept vylepšil: mandľové lupienky jemne osmažíme a plesňový syr pridávam až po zredukovaní sladkej smotany - kocky sú zaručené



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist