Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Neviem, či sa tak volá táto gigantická zelenina, dostala som ju darom pod týmto
názvom a hútala, čo s ňou. Chutí nejak medzi tekvicou, cuketou a uhorkou, ale je dosť
húževnatá. Mali sme z nej šalát, keď sa nasolil a postál v kombinácii s červenou kapustou
chutil skvele. No, ale to sa minula len chabá časť. Tak ma napadlo upraviť ju za tepla a
vyšlo to celkom dobre.
Postup
- Takto vyzerá tá obluda už po dvojnásobnom použití, a ešte stále jej je skoro kilo. Neviem, čo s ňou ďalej, ak máte recepty, nápady, sem a nimi :)
- Na oleji a bravčovej masti som spenila cibuľu nakrájanú na plátky. Pridala som kuracie prsia nakrájané šikmo na rezance. Osolíme, okoreníme.
- Keď sa mäso popraží, pridáme asi také isté množstvo tej uhorky resp. cukety, tekvice, čo máte.
- Pre spestrenie farby a chuti aj niečo farebné.
- Trošku podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, stačí chvíľa, nech sa ten zázrak nerozvarí. Pridala som 2 bobkové listy a poprášila tymiánom, improvizácia :)
- Sledujte tú uhorko-cuketu a 5 minút pred záverom pridajte paradajky, tak 2-3, a trošku cukru, ak sú kyslé.
- Plus dva strúčky cesnaku posekané nadrobno.
- A niečo pikantné, dala som polovicu feferónky, preventívne.
- To už sú naozaj minútky, na záver zjemníme maslom.
- A posypeme petržlenovou vňaťou.
- Zároveň som robila hráškovú ryžu, do ktorej som na záver pridala sterilizované šampiňóny a petržlenovú vňať, nech je to pre mojich chlapcov výdatnejšie. Prílohu samozrejme môžete zvoliť podľa seba.
- Zvláštne je to uhorkové čudo. Ani uhorka, ani tekvica, niečo medzi. Ale nasala pekne ostatné chute a ostala al dente. Prvý môj experiment s ňou, ale vcelku môžem doporučiť. Nám chutilo, ak máte možnosť, vyskúšajte, prajem dobrú chuť :)