Kuracie satay s pálivým dipom fotorecept

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 15. júla 2016
Kuracie satay s pálivým dipom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr. z kuracieho, králičieho či kozieho. Satay sa rozšíril do celého sveta.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 g
1 ks
5 g
150 g
50 g
50 ml
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na dlhé pásiky. Nakrájané mäso osolíme, pridáme sójovú omáčku a šťavu z limetky. Necháme marinovať aspoň 1 hodinu.

  2. 2

    Dip: Majonézu premiešame s kečupom, pridáme červené víno a nasekanú čili papričku, dochutíme soľou.

  3. 3

    Kuracie mäso napicháme na drevené alebo kovové špajle a opečieme na panvici alebo na grile z obidvoch strán.



Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia