Kuracie rolky (fotorecept)
Autor receptu: majkok
Plnené kuracie rolky so zemiakovou kašou. Zo zvyšného mäska pivárska pochúťka.
5 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia si rozrežeme na poli a zľahka naklepeme. Odstávajúce časti odrežeme a zatiaľ dáme na bok.
- Potrieme si ich horčicou a položíme si do nich prúžky slaniny, párky , papriky a syru. Stočíme a aby sa nerozpadli zviažeme si ich nitkou. Položíme na vymastený pekáč.
- Potrieme si ich marinádou z oleja, mletej sladkej papriky, korenia a vegety. Obložíme zvyškami párkov a na vrch si dáme plátok slaniny a syra.
- Vložíme do rúry a pomaly pečieme , občas môžme opatrne podliať vodou, aby neboli moc suché. Otočíme aby boli mäkké z oboch strán.
- Očistíme si zemiaky a necháme uvariť na zemiakovú kašu , pridáme maslo prípadne trošku mlieka, ak by boli suché. Naservírujeme na tanier a poprajeme si dobrú chuť.
- Keďže som si mäsko orezal a mal som zvyšky, tak tie som si narezal na rezance, pridal zvyšnú marinádu, do ktorej som ešte pridal pivko, soľ , paprikovú pomazánku a trošku viac cigánskej pikantnej omáčky, poriadne premiešal a nechal trošku postáť.
- Na masti som si orestoval cibuľku a pridal mäso. To treba trošku podusiť a podávať buď ako ja k rolkám s kašou, alebo samostatne , napr. s hriankou. Samozrejme je k tomu vhodné dobré pivko. :-)