Kuracie rizoto po slovensky

Kuracie rizoto po slovensky
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 2. decembra 2010 8:51Ďalšie jeho recepty

Nepoznám človeka ktorý by nemal rád rizoto. ;-)

Suroviny

5-6
porcií

Postup prípravy receptu

1

Na oleji si opražíme cibuľku do zlatohneda, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, zprudka opečieme, ochutíme vegetou, sladkou paprikou a necháme dusiť kým mäsko nie je skoro mäkké. Pridáme mrazenú zeleninku a dusíme kým zelenina nie je chrumkavá. Kto nemá rád chrumkavú zeleninu môže počkať kým zeleninka nie je mäkkučká. Potom odstavíme mäsko so zeleninou z plameňa. V druhom hrnci si znovu opražíme cibuľku na oleji do zlatohneda, pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 a pol šálky vody. Ochutíme soľou, vegetou a znovu červenou paprikou. Necháme vodu zovrieť. Keď voda vrie asi 3 minútky, stíšime plameň na minimum a necháme ryžu dojsť pod pokrievkou. Hotové mäsko so zeleninou a ryžu zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením. Servírujeme na tanieri posypané tvrdým nastrúhaným syrom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (3,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • edimilka, 3. decembra 2010 o 08:33
    beriem taketo chútky zavčas rána idem aj ja niečo podobné skúsiť len pre manžela hríby nie diky


  • marienka44, 3. decembra 2010 o 20:41
    @Sissi ,chýba na zaver majoranka, ktora rizoto ovonia. Hriby v recpte nevidim. :-)


  • sissi29, 3. decembra 2010 o 21:46
    marienka44, ja nepridavam do rizota majoran, nikdy som to nerobila. ;-) Na buduce vyskusam uvidim ako to okomentuju moji papaci. :-)


  • gulio, 10. decembra 2010 o 09:46
    No keď nepoznáte človeka ktorý nemá rád rizoto tak ja vám môžem ukázať hneď 4 ludí z mojej rodiny.Ja rizito milujem na všetký spôsoby
    ale u nás ho jedávam iba ja preto sa u nás vari len občas. Ja ho tiež robím podobne len ja nedávam mrazenú zeleninu len čerstvú je chutnejšia.Tak dobre to vypadá na tom tanieri (spravili ste mi chuť)že si idem spraviť rizoto aj ja.
    Dík za inšpiráciu!


  • katuska120783, 2. októbra 2011 o 16:30
    no ja to robim tak ze varim vsetko spolu vtedy to ma tu chut rizota:-)


  • borgir, 21. mája 2012 o 12:47
    stzm majoranom pomali a setrne akosi mi tam nepasuje zavonia ale prerazi vsetky chute


  • slice, 1. augusta 2012 o 10:42
    zmiešaním kuracieho soté s dusenou ryžou nespravíš rizoto ani náhodou. ale nepochybujem, že to môže byť chutné. s tým majoránom opatrne, to skôr petržlenovú vnať..


  • dorenika, 8. januára 2013 o 14:00
    na rizoto sa nepouziva dlhozrnna ryza


  • dandy, 16. februára 2013 o 08:36
    Ja to robím tak, že udusím mäsko na cibuľke, pridám zeleninu, ryžu, vodu - podla potreby - raz toľko a dám piecť na 30 minút do rúty . prikryté na 250 stupňov. A to je potom rizozo, to ostatné je len zmiešaná ryža s mäsom. Pečené je vynikajúce.


  • pivonka, 16. februára 2013 o 09:00
    Teraz je v obľube rizoto na taliansky spôsob a preto som nemala odvahu tu pridať rizoto vychádzajúce z tradície mojej rodiny. Zo mňa by talianskeho kuchára asi vystrelo, lebo nemám rada nedovarenú ryžu a nechutia mi jedlá pripravované na víne. Robievam ho takto: Na oleji cibuľku a postrúhanú mrkvu opražím, aby sa uvoľnila farba. Potom pridať mäso a ochutiť. Ak mám sušené huby, tak ich predtým namočím a tiež dám dusiť, vodu odložím. Dusím vo vlastnej šťave do
    polomäkka. Pridám inú dostupnú zeleninu, hlavne musí byť rajčina ošúpaná a bez zrniečok, guľatú ryžu, l,5x toľko vody (vrátane tej, v ktorej sa močili huby) a naškrabkanú jednu kuraciu pečienku. Dusím v starej maďarskej kuchte. Nezlynčujte ma!


  • baba, 5. mája 2013 o 09:44
    Aj ja si myslím, že rizoto je lepšie, keď sa dusí spolu, ryža nasiakne všetky chute a vtedy je to chutnejšie. Majoránku do rizota?To som ešte neskúšala, ale petržlenovú vňať dávam. Na rizoto je lepšia guľatozrnná ryža, alebo špeciálna na rizoto.


  • macusqa, 28. augusta 2013 o 21:32
    úžasne rizotko :) Mnam .. uplne sa my vidarilo .. aj priatelovy strasne chutilo odporucam :) A ja som dala zeleniku co je aj z fazulkou a fajnucke to bolo .. A este lepsie ked sa da aj riza potom trosku pripiect do nahriatej rury :)


  • root, 2. decembra 2013 o 12:17
    Ja sa priznám, že rizoto nejako extra neobľubujem, odkedy poznám bulgur, tak ryžu vôbec nepoužívam. V recepte ma okrem majoránky zarazil aj syr - viem, že mnohí takto rizoto servírujú, ale nemohol som si na to zvyknúť, keď som ho ešte jedával - strúhaný syr na mňa v tomto prípade pôsobil ako guma, takže zásadne bez syra.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist