Kuracie rizoto po slovensky

Kuracie rizoto po slovensky
Foto: sissi29
sissi29Sissi29, recept pridal: 2. decembra 2010 8:51Ďalšie jeho recepty

Nepoznám človeka ktorý by nemal rád rizoto. ;-)

Suroviny

5-6
porcií

Postup prípravy receptu

Na oleji si opražíme cibuľku do zlatohneda, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, zprudka opečieme, ochutíme vegetou, sladkou paprikou a necháme dusiť kým mäsko nie je skoro mäkké. Pridáme mrazenú zeleninku a dusíme kým zelenina nie je chrumkavá. Kto nemá rád chrumkavú zeleninu môže počkať kým zeleninka nie je mäkkučká. Potom odstavíme mäsko so zeleninou z plameňa. V druhom hrnci si znovu opražíme cibuľku na oleji do zlatohneda, pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 a pol šálky vody. Ochutíme soľou, vegetou a znovu červenou paprikou. Necháme vodu zovrieť. Keď voda vrie asi 3 minútky, stíšime plameň na minimum a necháme ryžu dojsť pod pokrievkou. Hotové mäsko so zeleninou a ryžu zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením. Servírujeme na tanieri posypané tvrdým nastrúhaným syrom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • edimilka, 3. decembra 2010 o 08:33
    beriem taketo chútky zavčas rána idem aj ja niečo podobné skúsiť len pre manžela hríby nie diky


  • marienka44, 3. decembra 2010 o 20:41
    @Sissi ,chýba na zaver majoranka, ktora rizoto ovonia. Hriby v recpte nevidim. :-)


  • sissi29, 3. decembra 2010 o 21:46
    marienka44, ja nepridavam do rizota majoran, nikdy som to nerobila. ;-) Na buduce vyskusam uvidim ako to okomentuju moji papaci. :-)


  • gulio, 10. decembra 2010 o 09:46
    No keď nepoznáte človeka ktorý nemá rád rizoto tak ja vám môžem ukázať hneď 4 ludí z mojej rodiny.Ja rizito milujem na všetký spôsoby
    ale u nás ho jedávam iba ja preto sa u nás vari len občas. Ja ho tiež robím podobne len ja nedávam mrazenú zeleninu len čerstvú je chutnejšia.Tak dobre to vypadá na tom tanieri (spravili ste mi chuť)že si idem spraviť rizoto aj ja.
    Dík za inšpiráciu!


  • katuska120783, 2. októbra 2011 o 16:30
    no ja to robim tak ze varim vsetko spolu vtedy to ma tu chut rizota:-)


  • borgir, 21. mája 2012 o 12:47
    stzm majoranom pomali a setrne akosi mi tam nepasuje zavonia ale prerazi vsetky chute


  • slice, 1. augusta 2012 o 10:42
    zmiešaním kuracieho soté s dusenou ryžou nespravíš rizoto ani náhodou. ale nepochybujem, že to môže byť chutné. s tým majoránom opatrne, to skôr petržlenovú vnať..


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • dorenika, 8. januára 2013 o 14:00
    na rizoto sa nepouziva dlhozrnna ryza


  • dandy, 16. februára 2013 o 08:36
    Ja to robím tak, že udusím mäsko na cibuľke, pridám zeleninu, ryžu, vodu - podla potreby - raz toľko a dám piecť na 30 minút do rúty . prikryté na 250 stupňov. A to je potom rizozo, to ostatné je len zmiešaná ryža s mäsom. Pečené je vynikajúce.


  • pivonka, 16. februára 2013 o 09:00
    Teraz je v obľube rizoto na taliansky spôsob a preto som nemala odvahu tu pridať rizoto vychádzajúce z tradície mojej rodiny. Zo mňa by talianskeho kuchára asi vystrelo, lebo nemám rada nedovarenú ryžu a nechutia mi jedlá pripravované na víne. Robievam ho takto: Na oleji cibuľku a postrúhanú mrkvu opražím, aby sa uvoľnila farba. Potom pridať mäso a ochutiť. Ak mám sušené huby, tak ich predtým namočím a tiež dám dusiť, vodu odložím. Dusím vo vlastnej šťave do
    polomäkka. Pridám inú dostupnú zeleninu, hlavne musí byť rajčina ošúpaná a bez zrniečok, guľatú ryžu, l,5x toľko vody (vrátane tej, v ktorej sa močili huby) a naškrabkanú jednu kuraciu pečienku. Dusím v starej maďarskej kuchte. Nezlynčujte ma!


  • baba, 5. mája 2013 o 09:44
    Aj ja si myslím, že rizoto je lepšie, keď sa dusí spolu, ryža nasiakne všetky chute a vtedy je to chutnejšie. Majoránku do rizota?To som ešte neskúšala, ale petržlenovú vňať dávam. Na rizoto je lepšia guľatozrnná ryža, alebo špeciálna na rizoto.


  • macusqa, 28. augusta 2013 o 21:32
    úžasne rizotko :) Mnam .. uplne sa my vidarilo .. aj priatelovy strasne chutilo odporucam :) A ja som dala zeleniku co je aj z fazulkou a fajnucke to bolo .. A este lepsie ked sa da aj riza potom trosku pripiect do nahriatej rury :)


  • root, 2. decembra 2013 o 12:17
    Ja sa priznám, že rizoto nejako extra neobľubujem, odkedy poznám bulgur, tak ryžu vôbec nepoužívam. V recepte ma okrem majoránky zarazil aj syr - viem, že mnohí takto rizoto servírujú, ale nemohol som si na to zvyknúť, keď som ho ešte jedával - strúhaný syr na mňa v tomto prípade pôsobil ako guma, takže zásadne bez syra.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist