Kuracie rizoto po slovensky

sissi29Sissi29, 35 ročná žena, Bánovce nad Bebravou, 2. decembra 2010 8:51
Ďalšie jej recepty »

Kuracie rizoto po slovensky Foto: sissi29

Nepoznám človeka ktorý by nemal rád rizoto. ;-)

5-6
porcií

Suroviny

2 ks
2 šálky
1 balenie, (hrášok, mrkva, kukurica atd)
300 g
 na dochutenie
 na dochutenie
 na dochutenie
2 ČL
 na posypanie
 ako príloha

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji si opražíme cibuľku do zlatohneda, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, zprudka opečieme, ochutíme vegetou, sladkou paprikou a necháme dusiť kým mäsko nie je skoro mäkké. Pridáme mrazenú zeleninku a dusíme kým zelenina nie je chrumkavá. Kto nemá rád chrumkavú zeleninu môže počkať kým zeleninka nie je mäkkučká. Potom odstavíme mäsko so zeleninou z plameňa. V druhom hrnci si znovu opražíme cibuľku na oleji do zlatohneda, pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 a pol šálky vody. Ochutíme soľou, vegetou a znovu červenou paprikou. Necháme vodu zovrieť. Keď voda vrie asi 3 minútky, stíšime plameň na minimum a necháme ryžu dojsť pod pokrievkou. Hotové mäsko so zeleninou a ryžu zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením. Servírujeme na tanieri posypané tvrdým nastrúhaným syrom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 15 ľudí (3,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist