Kuracie rizoto inak

mimka946 - fotkamimka946, 1. februára 2013
Kuracie rizoto inak
Foto: mimka946

Tak tento recpt vznikol asi pred pol rokom ked som rozmyšľala čo na obed.Je to velmi skvele rizoto asi ine ako poznáte,no je výborne.Kto Zobraziť celý popisTak tento recpt vznikol asi pred pol rokom ked som rozmyšľala čo na obed.Je to velmi skvele rizoto asi ine ako poznáte,no je výborne.Kto chce môže samozrejme použiť aj obyčajnu uvarenú ryžu.

Suroviny

1 balenie
1 balenie (sterilizované)
500 g
1 ks
3 ČL
podľa potreby (rýchlosoľ)




Postup

  1. 1

    Na oleji si trocha opečieme tarhoňu. Nemala by byt opečená uplne stači len trocha aby dostala kus farby.Podlejeme vodou,osolime a uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme mäsko.Kuracie prsia nakrajáme na menšie kúsky poprípade male kocky.Na oleji ich rýchlo opečieme.Ked sa stiahnu podlejeme vodou a necháme a dusíme do mäkka.Podla potreby vodu dolejeme.

  3. 3

    Ked je mäso mäkké,nalejeme trochu oleja,ale nie vela inak by to bolo mastné.Pridame gurmansky bujon (kto nevie ktorý to je tak je to ten v kelínku) a zamiešame.Pridáme kari korenie a kto chce popripade dosolí.Ja už nesolím je to slane tak akurat vdaka bujonu.

  4. 4

    Nakoniec tam pridáme sterelizovany hrášok s mrkvou,trocha opečieme,netreba veľa stači pol minutky.Odstavime. SAMOZREJME mäsko sme mali celu dobru pridavania surovín na sporáku,teda zapnuté na miernom ohni.Mäso vlejeme do ryži,zamiešame.Podávame s postruhaným syrom. Je úžasne a krásne žlté vdaka kari koreniu.

Diskusia k receptu

sovka62
Opečená tarhoňa namiesto ryže? S tým by som asi pochodila. Lebo raz som spravila rizoto z kuracích pŕs (inak mávame z bravčovej lopatky) a manžel pri večeri otrávene zahlásil: To si mohla rovno povedať, že to rizoto bude bez mäsa, len zeleninové.
Tá biela kuracina sa v bielej ryži stratila, nebolo ju vidieť. Keď som sa pýtala, čo sú podľa neho tie väčšie biele kúsky, vyhlásil, že nevie a je mu to jedno!
mimka946
@sovka62 no je to zaujímave a hlavne preto aby sa to tam nestratilo opekam tarhoňu,po opečeni ma skvelu farbu a po druhe do mäsa ked je este na sporaku davam gurmansky bujon a hlavne kari korenie mäsko je krasne žlta a sfarbi aj tarhoňu ma skvelu farbu aj chut..
izabella929
nuž bez ryže by ani mne nechutilo, ale kuracinu dávam s kosťou, aby vynikla, teda aby sa hlásila, že je prítomná.-))) aj keď , odkedy som sa dozvedela,ako sa kuracina vyrába, ju dosť málo varím...ale každému chutí niečo iné...inak aj tarhoňa je mňam)...ale robím si ju sama doma..
mimka946
Nemyslim ze treba opravit v bode 4 ked to vyskusate zistite ze ten bujon kedže je tekutý spravi trocha šťavy..A ano bez ryži ale to rizoto je uzasne vyskusajte a uvidite sami..No s kostou neviem to mi do rizota nesedi ale kazdy robi podla seba ja pouzivam kur.prsia :)
mimka946
@afataga aky mas problem s bujonom? nieje to taky bujon jak davas do polievky je to tekuty gurmansky bujon ktorý je určeny hlavne na pripravu masitych pokrmov.A kludne si do toho daj aj nejaku tu kukuricu...!!!
dandy
Bolo by to ešte chutnejšie, keby ste to dali aspoň na 5 minút zapiecť do rúry...
brambora
ako pisala @medulienka122 tak si OPRAV BOD 4. Mas tam, ze maso vlejes do ryze! Ale ty mas tarhonu... Takze maso vlejes do tarhone!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia