Kuracie rezne gyros

Kuracie rezne gyros
Foto: kimlo
kimloKimlo, recept pridal: 8. apríla 2010 7:40Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám na svojej webovej stránke už veľmi dlho, tak som sa rohodol vyskúšať ho. Netradičné, ale veľmi chutné jedlo.

Suroviny

5
porcií
20
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie rezne naklepeme, osolíme, potrieme rozotretým cesnakom, posypeme korením gyros a zázvorom (zázvoru trocha menej, je dosť aromatický). Rezne potom obalíme v múke a prudko opečieme na oleji. Vyberieme ich, a do výpeku pridáme 2PL worchestru, 2PL sójovej omáčky, podľa chuti chilli omáčku, zalejeme trochou vody, pokiaľ je šťava príliš riedka, zahustíme tmavou zápražkou a nakoniec pridáme smotanu. Vložíme rezne a chvíľu povaríme.

2

Podávame s hranolkami alebo opekanými zemiakmi.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • haninka, 8. apríla 2010 o 11:24
    Vďaka, ja mám rada takéto recepty a vyskúšam.


  • kimlo, 8. apríla 2010 o 12:24
    Len to veľmi nesoľte, dosť po tomto jedle "suší"...


  • jezibabka1, 8. apríla 2010 o 12:46
    @kimlo už máš navarené? odbehnem:))))))) dík ukladám si receptík


  • kimlo, 8. apríla 2010 o 13:28
    Keď donesieš aj fľašu... :-)))


  • jezibabka1, 8. apríla 2010 o 15:15
    @kimlo stačí zlatá hruška?:)))


  • jerica, 8. apríla 2010 o 16:42
    Ešte k tomu zaleninový šalát,super,spravím, je to rýchle,ukladám do KK.


  • torticka, 8. apríla 2010 o 17:55
    Kimlo a ja mám domácu slivovicu, môžeme s jezibabkou prísť.


  • kimlo, 8. apríla 2010 o 18:09
    No veru, ako aperitív by som si to dal... ale inak som na dobré vínko.. :-)


  • svetluskkaa, 9. apríla 2010 o 09:16
    vyskúšam,vyzerá to dobre.Dávam do KK


  • hannah22, 9. apríla 2010 o 09:25
    zaujímave, vyskúšam... :))


  • evanaaa, 9. apríla 2010 o 15:19
    Ja si recepty vkladať neviem,ale zapísaný ho už mám.Mám kúpené vykostené kuracie stehná,myslím,že aj z tých to pôjde urobiť.


  • dry, 9. apríla 2010 o 17:04
    Na tie vykostené kuracie stehná má Bohdalka dobrý recept s pivovou marinádou. Kimlo ak máš chuť na víno u nás je sudové biele i červené, aj na predaj.


  • slnieckosom, 10. apríla 2010 o 11:50
    Dnes idem variť túto pochúťku, tak sa teším, že si "pogréčtime" upršanú sobotu :-)) Ďakujem za recept :-)


  • bozulka, 10. apríla 2010 o 13:09
    @slnie čko som KUK...
    @Kimlo určite podľa mojej chuti,ale neviem prečo gyros to preto korenie?Krásný medzinárodný recept- mäsko po grécky,zemiačky americké už chýba len tá slovenská slivovička čo nás včera hostila @michsamant.Zajtra bude k obedu gyros ale asi s ryžou/mám na ňu chuť/ a k tomu červené australské,môže byť,že?


  • andromeda, 12. apríla 2010 o 10:03
    Ahj Kimlo, varila som včera. Mäso malo úspech. ako prílohu som dala ryžu a zeleninu.


  • hrky, 21. apríla 2010 o 23:27
    chystám sa na toto na víkendík :-))


  • hrky, 24. apríla 2010 o 09:55
    evanaaa ahoj, v pohode, po pravej strane máš vedľa receptu v tej farbe ako máš meno také vetičky že - pošli recept priateľom e-mailom a tiež tam nájdeš aj srandu že - pridať do kuchárskej knihy, no a na to keď klikneš, tak sa ti receptík uloží do tvojho profilu medzi obľúbené :-). šťastné klikanie :-)


  • hrky, 25. apríla 2010 o 15:46
    kimlo to gyros je neskutočná dobrota, ďakujem!!!


  • hrky, 26. apríla 2010 o 22:19
    vážim si že som v priateloch


  • ekira, 29. júna 2011 o 11:47
    pozdravujem z holandska.neskutocna dobrota,a ta vonia ;-) bude k tomu aj tzaziky omacka mnami!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist