Kuracie prsia

Kuracie prsičká v orechovom fáši

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do mixéra vložíme 100 g kuracích pŕs, vajíčka, orechy a smotanu na šľahanie, osolíme a mierne okoreníme. Rozmixujeme najemno. Zvyšné nerozmixované kuracie prsia osolíme. Na potravinovú fóliu nanesieme rovnomernú vrstvu kuracieho fášu s orechmi, naň poukladáme celé kuracie prsia, zrolujeme a zatiahneme, aby sa dovnútra nedostala voda.
  2. Pripravené mäso tepelne spracujeme nad parou asi 45 minút. Necháme vychladnúť. Kým pripravíme omáčku, necháme vo vlažnej vode napučať najemno nasekané sušené brusnice.
  3. Do smotany na varenie pridáme syr s bielou plesňou a necháme rozpustiť v hrnci na miernom ohni. Keď omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu, precedíme ju cez jemné sito. Potom pridáme napučané brusnice bez vody. Omáčku privedieme do varu a odstavíme. Podávame k pripravenému kuraciemu mäsu.