Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou

andulicek - fotkaandulicek, 21. novembra 2014

Ani už neviem, odkiaľ toto poznám, ale viem, že je to výborné. Na tejto stránke som tento recept zatiaľ nevidela a tak sa oň Zobraziť celý popisAni už neviem, odkiaľ toto poznám, ale viem, že je to výborné. Na tejto stránke som tento recept zatiaľ nevidela a tak sa oň s Vami podelím.

3-4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 500 g
1 ks menšia
100 g krájaná
100 g krájaný
200 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si prekrojím na tenšie plátky, osolím, okorením a posmažím na panvičke. Keď sa už zdajú byť spravené (nemusia byť úplne), dám ich do jánskej misy

    Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou - obrázok 1
  2. 2

    V tom istom oleji opražím cibuľku do sklovita, potom ju dám na kuracie prsia - snažte sa s minimom oleja

    Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou - obrázok 2
  3. 3

    Keď to je, poukladám na to plátky šunky a syra a zalejem kyslou smotanou.

    Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou - obrázok 3
  4. 4

    Takto zaliate dám zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Ja som to dnes piekla asi polhodinu zakryté a potom ešte aspoň 10 minút odkryté. Kyslá smotana pustí časom vodu, tie kuracie prsia v nej plávajú. Mne sa stalo, že som cibuľu šupla aj so všetkým olejom tam a to nebolo veľmi pekné :) K tomuto zvyknem robievať ryžu a keď sa mi chce, tak hranolky. Môj drahý to má strašne rád. Fotku na tanieri nejdem pridávať, nedokážem jedlo pekne naaranžovať, nech sa akokoľvek snažím :)

Diskusia k receptu

jozka2
neboj sa pridat fotku,nejdes s nou na vystavu a jedlo musi byt velmi dobre.5
terinka55
Aj mne sa jedlo páči, si šikovná. Nabudúce daj aj fotku servírovania. Nič sa neboj, odvahu. Viem, bojíš sa zosmiešnenia, ale väčšina sú slušní varecháči, ktorí Tvoju snahu pozitívne ocenia. Nech Ti to varí :-)
finczi
Mne sa tiež recept páči, jedlo je jednoduché a isto fajn! Práve som hľadala niečo na inšpiráciu... Pripájam sa k povzbudeniu - nemajte obavy z pridania fotky, veď ani ja nie som super kuchárka, ale baví ma to. A fotky? Nikto ma nekritizoval, aj keď nestoja za nič. Slušní ľudia jednajú slušne, takže hor sa do toho! Pekný deň!
vlado29
pekný recept, ja som si dovolil pridať aj šampióny plus najemno nakrájanú slaninku, ale aj bez môjho prídavku dávam palec hore ! Ahoj a veľa skvelých receptov !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia