Kurací eintopf
Kurací eintopf

Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 8. augusta 2019
Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept)
Foto: babkamt

Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo sa mi, že ich je veľa, tak som naklepané Zobraziť celý popisMám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo sa mi, že ich je veľa, tak som naklepané mäso zaliala olejom a spravila som ich na druhý deň. Tento recept je moja improvizácia. Bol to dobrý obed, preto to sem pridávam.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
6-7 ks
1 ks
3 strúčiky
100 ml
2 PL
150 g
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Očistíme jednu strednú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 ks mrkvy, fazuľkové struky a zemiaky. Zeleninu nakrájame. Kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Opečieme na 2 PL oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisované 3 strúčiky cesnaku a paradajkový pretlak. Neplánovala som recept uverejniť, preto som všetko nefotila.

    Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, mrkvu a fazuľku. Ochutíme mletou rascou, mletým čiernym korením, soľou. Podlejeme horúcim kuracím vývarom. Kto nemá, tak horúcou vodou. Za občasného miešania necháme zakryté dusiť, kým nie sú zemiaky mäkké. Ku koncu varenia pridáme petržlenovú vňaťku.

    Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obed som podávala s uhorkovým šalátom.

    Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jankavaskova
Ja takto robievam s paprikou, dať kúsky mi nenapadlo... najbližšie urobím s nimi. Podľa mňa hlavne zemiaky chytia fantastickú chuť v tej panvičke
babkamt
@Terinka55 (9.8.2019 11:24)

Práve som varila paradajkový pretlak. Zvyknem si ho dávať aj do malých fľaštičiek, ktoré používam v zime pri príprave mäsa, alebo na pizzu. Neodhadla som množstvo malých fliaš, tak som zvyšok pridala do panvičky k zemiakom. A dobre som spravila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia