Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke

daniella9 - fotkadaniella9, 19. októbra 2012
Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Foto: daniella9
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 400 g
1  ks väčšia
1  ks veľká biela
100  ml
125  ml
2  PL
100  ml
1  PL




Postup

  1. 1

    Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.

  2. 2

    Na oleji si orestujeme mäsko, preložíme ho na tanier a osolíme a okoreníme. Speníme si cibuľku, pridáme kocky uhorky, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme, cca. 2 minúty. Prilejeme víno a privedieme do varu. Povaríme a ked z vína zostane v panvici približne polovica, tak pridáme orestované kuracie kúsky a chvíľu dusíme.

    Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kurací vývar a smotanu a privedieme do varu. Varíme ešte približne 5 minút a pred koncom zamiešame ešte kremžskú horčicu. Horčica je dosť silná, takže s jej množstvom to netreba preháňať:-). Odstavíme z ohňa a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. HoTovo, dobrú chuť:-)

    Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke  - obrázok 3

Diskusia k receptu

sailero
my doma oblubujeme kremzsku horcicu a dakujeme za inspiraciu. velmi pekne foto= na zjedenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia