Kuracie prsia v smotanovej omáčke s kuriatkami a pažítkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Jednoduchý a chutný recept inšpirovaný francúzskou kuchyňou, recept pridávam do zbierky rýchleho a chutného nedeľného varenia pre milovníkov týchto úžasných húb.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú šalotku som pokrájala na kolieska,...
  2. ...kuracie prsia som pokrájala na kocky, dala som ich na rozpustené maslo s rozohriatym olivovým olejom, prudko orestovala, až získali jemnú kôrku na povrchu, ked bolo hotovo, osolila som ich, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a...
  3. ... vybrala na tanier, prikryla alobalom a vložila som ich zatiaľ do rúry vyhriatej na 120 stupňov C, aby zostali teplé, kým pripravím ostatné,...
  4. ...čerstvé kuriatka som rýchlo opláchla pod prúdom studenej vody, aby sa vyplavili nečistoty, to sú jediné huby, ktoré umývam, nechala som ich dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
  5. ...do výpeku po opekaní kuracích pŕs som pridala ešte 1 PL čerstvého masla a ked sa rozpustilo, opražila som na tomto výpeku šalotku,...
  6. ...pridala som pripravené kuriatka, opiekla som ich, kým nestratili všetku tekutinu,...
  7. ...podliala horúcim domácim kuracím vývarom, okorenila čerstvo mletým čiernym korením len jemne, to stačí, lebo kuriatka majú výrazne korenistú chuť prikryté pokrievkou na strednom plameni som ich dusila do mäkka asi 15 minút,...
  8. ...vydusila som ich až na tuk,...
  9. ...znovu som podliala trochou horúceho kuracieho vývaru, za stáleho miešania som odškrabávala chutný výpek, ktorý som nechala úplne rozpustiť, nesolila som, vývar je slaný dosť...
  10. ...priliala som sladkú smotanu, premiešala,...
  11. ...nechala spolu len krátko prevrieť a omáčka bola hotová.
  12. Na tanier som navŕšila kocky opečených kuracích pŕs, podliala výbornou maslovo - smotanovou omáčkou z čerstvých kuriatok, ktorú som hojne posypala čerstvou pažítkou. ako prílohu som podávala zemiakovú kašu.
  13. Ide o veľmi chutné, rýchle jedlo s vynikajúcou omáčkou z čerstvých kuriatok, veľmi cenenou labužníckou surovinou práve vo Francii a inde vo svetovej kuchyni, práve beží sezona týchto delikatessných korenistých húb, s mäskom z kuracích prsíčok a jemnou maslovo - smotanovou omáčkou tvoria skvelý chuťový zážitok, prajem Dobrú chuť všetkým milovníkom týchto úžasných húb.