Kuracie prsia v jogurte

Kuracie prsia v jogurte
Foto: tomluc
tomlucTomluc, 24 ročný muž, recept pridal: 21. júla 2012 17:00Ďalšie jeho recepty

Rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý.

Suroviny

2-3
porcie
15
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

V jednej miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Do druhej misky nalejeme jogurt.

2

Kuracie prsia opláchneme, osušíme a pokrájame na podlhovasté kúsky.

3

Kúsky mäsa osolíme, okoreníme, namočíme najprv do jogurtu, potom do syrovo-strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč.

4

Takto pripravené mäso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

5

Podávame s ryžou alebo zemiakmi (či už varenými, pečenými alebo kašou).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danielas, 21. júla 2012 o 21:14
    Pekný recept. Uložím a vyskúšam takto naraz v rúre pečené sa mi páčia,zaujímavé a pre mňa nové je aj obaľovanie mäsa v kombinácii jogurt, syr prézle


  • laurisia, 21. júla 2012 o 23:49
    Mám pocit, že toto čoskoro vyskúšam - vypadá to jednoduché a malo by to byť aj šťavnaté. Chcela som sa spýtať - aký syr je najlepší? A môže byť aj údený, alebo radšej nie?


  • mia2404, 22. júla 2012 o 09:07
    jednoduchý a rýchly recept ukladám na vyskúšanie :-)


  • tomluc, 22. júla 2012 o 13:28
    Ďakujeme za odozvu :)

    Laurisia: Syr sme použil klasický Eidam, bol neúdený, ale myslím, že s údeným sa nič nepokazí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist