Kuracie prsia v jogurte

Kuracie prsia v jogurte
Foto: tomluc
tomlucTomluc, recept pridal: 21. júla 2012 17:00Ďalšie jeho recepty

Rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý.

Suroviny

2-3
porcie
15
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

V jednej miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Do druhej misky nalejeme jogurt.

2

Kuracie prsia opláchneme, osušíme a pokrájame na podlhovasté kúsky.

3

Kúsky mäsa osolíme, okoreníme, namočíme najprv do jogurtu, potom do syrovo-strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč.

4

Takto pripravené mäso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

5

Podávame s ryžou alebo zemiakmi (či už varenými, pečenými alebo kašou).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danielas, 21. júla 2012 o 21:14
    Pekný recept. Uložím a vyskúšam takto naraz v rúre pečené sa mi páčia,zaujímavé a pre mňa nové je aj obaľovanie mäsa v kombinácii jogurt, syr prézle


  • laurisia, 21. júla 2012 o 23:49
    Mám pocit, že toto čoskoro vyskúšam - vypadá to jednoduché a malo by to byť aj šťavnaté. Chcela som sa spýtať - aký syr je najlepší? A môže byť aj údený, alebo radšej nie?


  • mia2404, 22. júla 2012 o 09:07
    jednoduchý a rýchly recept ukladám na vyskúšanie :-)


  • tomluc, 22. júla 2012 o 13:28
    Ďakujeme za odozvu :)

    Laurisia: Syr sme použil klasický Eidam, bol neúdený, ale myslím, že s údeným sa nič nepokazí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist