Kuracie prsia v jogurte

Kuracie prsia v jogurte
Foto: tomluc
tomlucTomluc, 24 ročný muž, recept pridal: 21. júla 2012 17:00Ďalšie jeho recepty

Rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý.

Suroviny

2-3
porcie
15
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

V jednej miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Do druhej misky nalejeme jogurt.

2

Kuracie prsia opláchneme, osušíme a pokrájame na podlhovasté kúsky.

3

Kúsky mäsa osolíme, okoreníme, namočíme najprv do jogurtu, potom do syrovo-strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč.

4

Takto pripravené mäso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

5

Podávame s ryžou alebo zemiakmi (či už varenými, pečenými alebo kašou).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danielas, 21. júla 2012 o 21:14
    Pekný recept. Uložím a vyskúšam takto naraz v rúre pečené sa mi páčia,zaujímavé a pre mňa nové je aj obaľovanie mäsa v kombinácii jogurt, syr prézle


  • laurisia, 21. júla 2012 o 23:49
    Mám pocit, že toto čoskoro vyskúšam - vypadá to jednoduché a malo by to byť aj šťavnaté. Chcela som sa spýtať - aký syr je najlepší? A môže byť aj údený, alebo radšej nie?


  • mia2404, 22. júla 2012 o 09:07
    jednoduchý a rýchly recept ukladám na vyskúšanie :-)


  • tomluc, 22. júla 2012 o 13:28
    Ďakujeme za odozvu :)

    Laurisia: Syr sme použil klasický Eidam, bol neúdený, ale myslím, že s údeným sa nič nepokazí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kačica na pive
V polovici júna som strávil pár dní v čarovnom kraji poľského Podkarpatska. Cestoval som za poľským vínom a objavil som tam poľské pivo.

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist