Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 30. marca 2011

alebo jednoducho chrumkáčiky, tento recept je pre všetkých milovníkov chrumkavých dobrotiek :-)

6-8
porcií
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
200 g
300 ml
3 strúčiky
1 ks
2 čajové lyžičky
1-2 čajové lyžičky
1/2 čajovej lyžičky
2 čajové lyžičky
 na vysmážanie
Plnka na plnené kuracie prsia v chrumkavom kabátiku:
2 PL
6 ks
2 ks
 ( podľa vlasného výberu )




Postup

  1. 1

    Múku, strúhanku, prášok do pečiva, sladkú mletú papriku, štipľavú papriku ( nemusí byť ), soľ, mleté čierne korenie, gyros korenie a prelisovaný cesnak premiešame - to je suchá zmes.

    Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej misky si nalejeme mlieko, pridáme petržlenovú vňať ( môžeme pridať bazalku, oregano ) a prisypeme 5 PL zo suchej zmesi. Vznikne nám cestíčko, v ktorom budeme máčať kuracie prsia.

    Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme, okoreníme, na každé dáme plátok šunky a vajíčkovo-šunkovú plnku.

    Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do cestíčka a potom do suchej zmesi. Vysmažíme a potom ešte na 1- 1 a 1/2 minúty dáme do mikrovlnky dorobiť. Plnka : Na oleji si osmažíme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme vajíčka. Všetko spolu dobre premiešame.

    Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

ejmepb
Prečo musí do mikrovlnky? Snažím sa používať minimálne. Vyzerajú veľmi fajn, ukladám do KK a vyskúšam.
diabambulka
do mikrovlnky som to dala pre istotu, aby sa mäsko určite dorobilo, aby sa nestalo že bude v strede surove, istota je istota...
lyali
Zaujímavé obaľovanie. Zaujal ma aj ten prášok do pečiva. Všimla som si, že mikrovlnku vieš veľmi šikovne využívať :-)
svetlana9
ľudia vravia, že mikrovlnky sú nezdravé. Mäsko vyprážaj na miernom ohni a častejšie otáčaj, nebude vnútri krvavé. Skúsim obaľovať klasické kuracie rezne iba v tom "suchom kabátiku" - určite budú ohromné.
diabambulka
svetlanka, pozri diskusiu, čo sme tu mali pri recepte : Rýchla bábovka z mikrovnky , viem že mikrovlnka vydáva nejaké žiarenie, ale nepoužívam to tak často, aby to mohlo ovplyvniť moje a zdravie, alebo moju rodinu. Mikrovlnka má byť môj pomocník, keby to bolo také nebezpečné určite ju stiahnu z obehu a nepredávajú ako bežnú vec, ktorá je v každej domácnosti. Dám na tvoju radu a budem to piecť slabšie, aby som nepotrebovala mikrovlnku:-)prajem ti pekný deň...
marienka44
@Diabambulka ,ked potrieme prsia so sunkovou plnkou a nasledne obalujeme, nie je riziko, ze plnka odpadne? Ja by som prsia stocila a tak obalovala. Asi prax ukazala, ze sa to dá aj tak...
modrykamen
Ja to robím naopak. Najskôr v mikrovlnke sa obsah dobre prehreje a potom šup do oleja, alebo najradšej do teplovzdušnej rúry. Je to rýchlejšie a bez oleja, či masti. Aj karfiol takto robím.
alica
Mňam,je to výborné!!!Robila som bez plnky-super:)
amelie
@diabambulka , chrumkáčiky boli včera na obed, zmizli do najmenšej odrobinky, zaradila som ich do kk, jeden nikdy nevie, kedy na ne rodina zase dostane chuť..:-))) akurát som ich po obalení v cestíčku musela ešte pováľať v hrubšej strúhanke, lebo cestíčko pri vyprážaní opadávalo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia