Zapečené kuracie prsia

Kuracie prsia, syr a šunka

Autor receptu: monikachudovanova

Tento recept je inšpirovaný cordon bleu... A však ja som si ho trošku upravila podľa seba a svojich schopností ☺☺☺☺

14
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si prerežeme na polku po obvode (po celej dĺžke). Dáme si na tanierik grilovacie korenie a bazalku (zmiešame dokopy) rukou nanesieme a vmasírujeme na kuracie prsia.
  2. Na panvicu si dáme trochu oleja (vážne len toľko, aby sa pokryl spodok panvice), prsia orestujeme z každej strany minútku.
  3. Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr :)
  4. Nakoniec na plech dáme alobal, urobíme na ňom špáradlom dierky a dáme do rúry. Keď je už mäsko mäkké, dáme preč alobal a necháme ešte mäso piecť cca 10 minút :)
  5. Medzi tým ako sa nám mäso pečie, si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na koliečka. Zemiaky v mise zmiešame s korením na americké zemiaky.
  6. Takto pripravené zemiaky vložíme do fritézy. (Ak fritézu nemáte stačí dať do hrnca olej, vziať kovové sitko, dať do neho zemiaky a piecť ako vo fritéze alebo klasicky na panvici :) Pečieme ich do zlatista vid. foto.
  7. Zemiačiky máme hotové už len stačí vybrať krásne upečené prsia :)
  8. A môžme podávať :) Malá rada - odporúčam papať za tepla, kým je syr pekný rozpustený :) prajem dobrú chuť :*