Zapečené kuracie prsia
Kuracie prsia, syr a šunka
Autor receptu: monikachudovanova
Tento recept je inšpirovaný cordon bleu... A však ja som
si ho trošku upravila podľa seba
a svojich schopností ☺☺☺☺
14 porcií |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia si prerežeme na polku po obvode (po celej dĺžke).
Dáme si na tanierik grilovacie korenie a bazalku (zmiešame
dokopy) rukou nanesieme a vmasírujeme
na kuracie prsia.
- Na panvicu si dáme trochu oleja (vážne len toľko, aby sa pokryl spodok panvice), prsia orestujeme z každej strany minútku.
- Ak už máme prsia orestované, na plech dáme zase trošku oleja a deci vody, na takto pripravený plech uložíme prsia, na ne dáme šunku a syr :)
- Nakoniec na plech dáme alobal, urobíme na ňom špáradlom dierky a dáme do rúry. Keď je už mäsko mäkké, dáme preč alobal a necháme ešte mäso piecť cca 10 minút :)
- Medzi tým ako sa nám mäso pečie, si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na koliečka. Zemiaky v mise zmiešame s korením na americké zemiaky.
- Takto pripravené zemiaky vložíme do fritézy. (Ak fritézu nemáte stačí dať do hrnca olej, vziať kovové sitko, dať do neho zemiaky a piecť ako vo fritéze alebo klasicky na panvici :) Pečieme ich do zlatista vid. foto.
- Zemiačiky máme hotové už len stačí vybrať krásne upečené prsia :)
- A môžme podávať :)
Malá rada - odporúčam papať za tepla, kým je syr pekný rozpustený :)
prajem dobrú chuť :*