Kuracie prsia

Kuracie prsia so zemiakovým gratinom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
60, 12-15 minút
na 150, 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrájané na plátky prehrejeme v smotane (necháme asi 50 ml na kel), pridáme nasekaný tymian, soľ a korenie a vrstvíme v pekáči. Zapekáme v rúre pri 150 °C asi hodinu.
  2. Z listov kelu vyrežeme pevné stredy, listy blanšírujeme niekoľko sekúnd vo vriacej slanej vode, rýchlo schladíme a nakrájame na pásiky široké 2 – 3 cm. Na panvici opražíme cesnak, pridáme kel, podlejeme troškou vývaru, aby sa prehriali, pridáme štipku smotany a dokončíme pridaním plátka studeného masla za stáleho miešania.
  3. Kuracie prsia opečieme z každej strany, pridáme soľ a čierne korenie, na pekáč k nim pridáme na plátky nakrájané gaštany, ktoré posolíme a dopekáme v rúre zohriatej na 180 °C 12 – 15 minút.