Kuracie prsia so zemiakmi

siska9 - bez fotkysiska9, 30. septembra 2014

tento recept je jednoduchý ale veľmi lahodný. Je to môj vlastný recept

2
porcie
1 hodina minút
príprava
30 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa počtu osôb
2 ČL mletá
2 PL
štipka
podľa chuti
podľa počtu osôb varené všupke




Postup

  1. 1

    marináda: do menšej misky nalejeme olivový olej. Pridáme štipku soli, červenú papriku a kmín. Zamiešame.

  2. 2

    mäso: do misky s marinádou vložíme nakrájané kuracie prsia a dobre premiešame. Na poriadne rozpálenú panvičku (najlepšie vrúbkovanú) nalejeme trošku oleja. Smašte až je mäso celé upečené. Hotovo.

  3. 3

    zemiaky: uvaríme ich v šupke. Potom kmín pridáme maslo a nakrájanú petržlenovú vnať. Podávame s mäsom a môžeme sa do toho pustiť.

Diskusia k receptu

mariamka
ako pises, jednoduchy a moze byt chutny, dnes si sa registrovala? tak vitaj na Vareche, neuvadzas vek, ale tipujem mlada /mláďa/, ktore rado experimentuje, mam pravdu ? :) p.s. miesto papriky by som asi dala mlete cierne korenie, a rascu drvenu, a chcelo by to aspon jednu fotku, predsa len, sme v 21. storoci ))
evanaaa
Ja dávam do marinád tiež červenú papriku, pekne zafarbí ale aj ochutí, len olej by som dala iný, ale nič proti jeho použitiu nemám, to len preto, že ho málo používam. A tiež tú rascu radšej drvenú, viac uvoľní svoju arómu. Inak, recept je chutný iste.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia