Kuracie prsia so sušenými paradajkami a hríbovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Po nedeľnej búrke znovu začali rásť hríby, tak si treba užiť kým sú čerstvé. Využila som mäsité hlávky hríbov na omáčku a zvyšok posušíme...

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlavičky hríbov nakrájame na kocky....
  2. a dáme na masť (olej) dobre vysmažiť, aby sa odparila voda. Posolíme, pridáme rascu, korenie...takto pripravené si ich odložím bokom...
  3. Kuracie prsia si nakrájame na kocky, zo sušených paradajok zlejeme olej a paradajky nakrájame na polovičky...olej z paradajok dáme na panvicu, pridáme nasekanú chilli papričku a cesnak, krátko opražíme...
  4. Na horúci olej dáme sprudka orestovať kuracie prsia, necháme ich zatiahnuť, osolíme a okoreníme a opekáme ich do zlatista asi 5 minút...pridáme nakrájané sušené paradajky a už len chvíľu necháme prehriať. Vyberieme ich z panvice a prikryjeme aby nevyschli.
  5. Udusené hríby vrátime na panvicu, pridáme pesto, trochu podlejeme vodou,posypeme petržlenovou vňaťou. necháme prevreť a podľa chuti ešte prisolíme a pokoreníme, Omáčka je hotová už len uvariť cestoviny podľa návodu...
  6. Dobrú chuť prajem milovníkom hríbov...