Kuracie prsia so sušenými paradajkami a hríbovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Po nedeľnej búrke znovu začali rásť hríby, tak si treba užiť kým sú čerstvé. Využila som
mäsité hlávky hríbov na omáčku a zvyšok posušíme...
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlavičky hríbov nakrájame na kocky....
- a dáme na masť (olej) dobre vysmažiť, aby sa odparila voda. Posolíme, pridáme rascu, korenie...takto pripravené si ich odložím bokom...
- Kuracie prsia si nakrájame na kocky, zo sušených paradajok zlejeme olej a paradajky nakrájame na polovičky...olej z paradajok dáme na panvicu, pridáme nasekanú chilli papričku a cesnak, krátko opražíme...
- Na horúci olej dáme sprudka orestovať kuracie prsia, necháme ich zatiahnuť, osolíme a okoreníme a opekáme ich do zlatista asi 5 minút...pridáme nakrájané sušené paradajky a už len chvíľu necháme prehriať. Vyberieme ich z panvice a prikryjeme aby nevyschli.
- Udusené hríby vrátime na panvicu, pridáme pesto, trochu podlejeme vodou,posypeme petržlenovou vňaťou. necháme prevreť a podľa chuti ešte prisolíme a pokoreníme, Omáčka je hotová už len uvariť cestoviny podľa návodu...
- Dobrú chuť prajem milovníkom hríbov...