Kuracie prsia s ovocím a zeleninou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 7. októbra 2014

Otvoril som mrazničku hneď sa na mňa usmiali kuracie prsia tak šup von. V chladničke som zazrel zeler a papriky ták nech im neskončí Zobraziť celý popisOtvoril som mrazničku hneď sa na mňa usmiali kuracie prsia tak šup von. V chladničke som zazrel zeler a papriky ták nech im neskončí respiračná doba von. V komore otvorený slivkový kompót škoda ťa von s ním a jablka už sú dlho v komore von s nimi. A chúďa ružové víno v kúte v zadu regáli nik oň nezavadí ták nech nemá krivdu von s tebou. A teraz všetko na stole čo s tým? Nakoniec zvíťazila predstava jedla čo by som chcel na obed a tu je víťazná myšlienka.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
5 ks
300 g
1 ks surová
1 ks
7 strúčikov
1 ks veľká
1 pohár
0,3 l
1 ČL
1/2 ČL
1 ks
2 PL
7 ks
1/2 ČL na posypanie
0,2 l
1 PL
0,1 l
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky ktoré dáme do misy pridáme prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú na pol kolieska. Ďalej pridáme čerstvo zomleté 4 druhy korenia, garam masala aj čili papričku mäsu. Posolíme mäso polejeme oboma olejmi a dve jablka očistené na malé kúsky nakrájané. Zmes dobre premiešame a prikryté dáme do chladničky minimálne na dve hodiny postať nech mäso natiahne všetko do seba už teraz to citím ako to vonia.

    Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si dáme na pekáč ktorý pôjde do rúry dáme vývar a kačací tuk, 3 jablka očistené na štvrtky nakrájané, kompót slivkový aj s nálevom, papriky na kolieska nakrájané, zeler očistený na väčšie kocky nakrájaný ďalej rozdelíme na to klinčeky a pridáme škoricu. Trochu posolíme to len aby to lepšie pustilo šťavy. Pekáč uzavrieme druhou častou a dáme piecť do rúry pri 180°C na jednú hodinu ( podla typu rúry) tak aby zeler ostal trochu chrumkavý.

    Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa zelenina s ovocím pečie si zatiaľ uvaríme ryžu ja som ju obohatil s krúpkami do väčšieho množstva vody som dal malú cibuľu soľ a trochu vegety nechal chvíľu povariť a pridal umytú ryžu s krúpkami ( pol na pol) a varil som to ako cestovinu. Potom uvarené som to len v sitku prepláchol studenou vodou a hotovo. Mäso po dvoch hodinách vytiahneme s chladničky pripravíme panvicu dáme na sporák zohriať a vložíme všetko z misy do nej a dusíme, olej už nedávame mame dosť oleja a šťavu z jablka napokon vrchnákom prikryjeme. Ja som použil panvicu keramickú v nej sa to pekne všetko prepečie. Mäso občas premiešame. Tak za 20 minút to bude hotové odstavíme zo sporáka a prikryté to necháme postáť to všetko sa pekne prepojí. Voňalo to až mi v žalúdku začali žaby kŕkať. Už aby to bolo. Ták teraz dorobíme oblohu s omáčkou.

    Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine pečenia v rúre zelenina s ovocím prehodia chute jablko je trochu korenisté a zeler ma jablkovú chuť paprika to prevonia a slivky zvýraznia chuť s klinčekmi a škoricou. Všetko si to s dierkovou naberačkou preložíme do druhej polky pekáča.

    Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ta polka pekáča v ktorom nám ostala šťava dáme na sporák rozvariť a pridáme 2dcl vína, cukor a zemiakový škrob ktorý sme rozmiešali v troche vína. Varíme tak dlho až nám to začne hustnúť a dostane krásnu lesklú farbu.

    Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som použil ružové víno ukážka a čo zo zvyškom teraz?

    Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No prosím už mám aj omáčku hotovú môžem podávať. Na čase Žaby v žalúdku už prešli na fortisimo. Takže prajem dobrú chuť.

    Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

askadaniela
Veľmi zaujímavý recept, hodný vyskúšania. Keby s tú ovocno - zeleninovú prílohu po upečení v rúre pomixoval a dal do pohárikov, predpokladám, že by z toho vzniklo výborné čatní :-)
patroveckypitrs
Musím sa priznať musel som si vy- Google- ť čo to je čatní. Vieš vidiečan a ešte s osady takéto názvy sú pre mňa Španielská dedina. A odpoveď je to možne ,ale isto by som prišiel a pocit viacerých chutí. Vďaka za radu a inšpiráciu budem mať čo zas skúšať a pred susedom sa vyťahovať čo viem nového. Ten bude valíť očí.
brambora
vy mate velmi zvlastne chute. :D kazdy jeden recept od vas je kombinaciou takych surovin, co by clovek ani vo sne neskombinoval ;) urcite mnohych inspirujete... prajem vam vela dalsich peknych receptov.
kukulienka71
:-)) to bolo zase čítanie ako román. Mala som pocit, že si povyťahoval z tej komory a chladničky už úplne všetko:-) Mne by stačila aj polovica, ale človek nikdy nevie...
kukulienka71
zabudla som na jeden detail: respiračná doba pri zelenine je aká?:-)))) mal si asi na mysli expiračnú...
patroveckypitrs
Pre @kukulienka71 no prosím je to tu proste vidiečan. Je to jedno aká doba len nech to nemusím vyhadzovať zhnité no nie?
A pre @brambora na samotách sa človek naučí využívať všetko tak sa kombinuje aby to bolo jedle a hlavne dobre jedlo nie sú len rezne a pečené bravčové nech pláva v mastí.
salinka
Vymyslel si nový recept+vyupratoval chladničku, mraziak, aj komoru:-) No čo si viac môže žena priať:-)))
patroveckypitrs
Ďakujem všetkým. Ja využívam všetko na varenie. Sused ten tvrdí že ovocie je najchutnejšie keď prejde cez trúbky. Nuž každý sme nejaký a pán Boh nás ma všetkých jednako rád.