Kuracie prsia s hrubozrnnou horčicou a javorovým sirupom ( fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Dnes sa mi nejako zapáčilo experimentovať :) Tieto prsia ma lákalo vyskúšať, zaujímavá chuť, ak Vás niekoho osloví vyskúšajte...inšpirácia:http://lakelurecottagekitchen.com/

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia osušíme, okoreníme a osolíme. Na panvici zohrejeme olej a prsia sprudka opečieme z oboch strán.
  2. Prsia uložíme do zapekacej misy a do výpeku pridáme cesnak a tymian, krátko orestujeme, pridáme horčicu, vývar, sirup a ocot...
  3. Povaríme asi 2 minúty a prelejte prsia v pekáči. Vložte do rúry vyhriatej na 200-210 stupňov a zapekajte 10-12 minút.
  4. Šťavu z mäsa prelejte naspäť na panvicu a zredukujte ju na hustotu sirupu a prelejte s ňou mäso.
  5. Prílohu zvoľte podľa svojej chuti...jasmínovu ryžu, kuskus, zeleninu tak ako u nás, preliala som ju vzniknutou omáčkou...berte recept ako inšpiráciu... mám rada nové a netradičné recepty...