Kuracie prsia plnené syrom

ferno - fotkaferno, 21. januára 2014
Kuracie prsia plnené syrom
Foto: ferno

Suroviny

4 ks
1 bal.
1 ks nakrájaná na plátky
 nakrajane na platky




Postup

  1. 1

    umyte kuracie prsia rozrezeme,tak aby vtnikla kapsicka.naplnime syrom,napr goudou,alebo gorgonzolou.popripade mozte pridat este aj sunku.takto naplnene prsia zabalime do schwarzwaldskej sunky.

  2. 2

    na panvici si roztopime trochu masla a prsia na nom opecieme s kazdej strany.ja vzdy zacinam tou kde sa spaja sunka.vyberieme z panvice a udrzujeme v teple. do panvice pridame trochu masla a osmazime na platky nakrajanu cibulu a sampiony.podlejeme bielym vinom a trochou kuracieho vyvaru. kuracie prsia vratime do panvice a chvilu podusime.dochutime ciernym korenim.

  3. 3

    ako prilohu podavame napr opekane zemiaky

Diskusia k receptu

sedmoskaredka
Recept znie lákavo, len keď je tam treba víno, vždy som v rozpakoch, ktoré tam mam šupnúť. Môžeš prosím ťa napísať nejaké presnejšie odporúčanie aký druh vína sa môže použiť? My mávame doma len polosladké, z bielych najčastejšie Tokajské a to som si nie celkom istá, či by pasovalo a zdá sa mi ho aj škoda variť, ale to je už o inom:-)
ferno
pouzivam suche biele vino.ale ak ho tam nedas a spravis to len na vyvare,nic sa podla mna nestane.ale s vinom je to lepsie.osobne pouzivam kombinacie biele vino,smotana a vyvar.ci vsetky 3,alebo v kombinaciach dvoch ...
sedmoskaredka
Tak dnes som tento recept vyskúšala. Je to ozaj bašta, mňam, tak sme si všetci pochutnali. Nakoniec som to víno vypustila a vôbec nevadilo, mal si pravdu. Najlepšie je, že vôbec nebolo treba mäso soliť alebo koreniť, syr a slaninka jedlu dodali fantastickú chuť. Ako prílohu som dusila mrkvu a papriku na cibuľke. Jedlo budem určite ešte často znova variť a aj odporúčať ďalej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia