Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom fotorecept
Foto: violeta
porcie
Suroviny
Marináda: | |
1 ks |
|
2 ČL (Gustin) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Suroviny: | |
500 g |
|
4-5 strúčikov |
|
1 ks |
|
1-2 ks |
|
1 konzerva |
|
1 ks |
|
125 g |
|
Zálievka 1: | |
|
|
kúsok |
|
1 PL |
|
1-2 ČL |
|
1-2 PL |
|
1-2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Zálievka 2: | |
z 3 ks |
|
|
Postup
-
1
Kuracie alebo morčacie prsia si očistím a pokrájam na pásiky. Vyšľahám si 1 vajce, pridám kukuričný škrob, chilli papričku, slnečnicový olej a sójovú omáčku. Do tejto marinády vmiešam mäso a nechám ho marinovať aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
-
2
Ryžu uvarím v ryžovare, so soľou a slnečnicovým olejom.
-
3
Nakrájam si zeleninu. Cibuľu, cesnak na mesiačiky, papriku na pásiky. Ak robím mangovú verziu, tak si očistím mango škrabkou na zemiaky a nakrájam ho na pásiky. Mladý špenát prepláchnem a odstredím.
-
4
Pripravím si zálievku 1: Do panvice zlejem šťavu z ananásového kompótu, pridám med, sójovú omáčku, ryžový ocot, nechám variť a ak práve chcem, pridám aj nastrúhaný zázvor. Do omáčky primiešam lyžicu kukuričného škrobu, rozmiešaného asi v 1 dcl vody. Podľa toho, ako mi zmes zhustne, ju rozriedim, alebo nechám zredukovať. Ochutnám a pridám soľ alebo čo treba, tak, aby mi zálievka chutila :) Nakoniec vmiešam lyžicu sezamového oleja. Na zálievku 2 použijem namiesto šťavy z ananásového kompótu, šťavu z pomarančov. Ďalší postup je rovnaký, ako pri zálievke1.
- 5
Rozohrejem si panvicu s vysokým okrajom, pridám slnečnicový olej a opečiem sprudka mäso, aby sa nezačalo dusiť opekajte ho radšej po menších dávkach v dostatočnom množstve oleja. Opečené mäso si odložím. Do panvice prilejem znova slnečnicový olej, nechám rozohriať a opečiem cibuľu a cesnak. Pridám papriku, opečiem. Nakoniec primiešam ananás, alebo nakrájané mango a špenát.
- 6
Zeleninovo-ovocnú zmes zmiešam s mäsom, zalejem pripravenou zálievkou a premiešam, len narýchlo poprehadzujem.
- 5
Vypadá to opravdu pěkně.
tiez ma vtedy napadlo, ze by bol dobry aj ananas, tvoje jedlo vyzera tiez vynikoš :-) a tesi ma, ze si sa inspirovala aj mojim rcp, len ja zeleninu nikdy nezakryvam a tiez mam elektricku varnu dosku a vobec tu nemusis byt potichucky, ty sa nemas za co hanbit :-)
Ja som robila aj tak zeleninu, že som ju len prehadzovala, zvlášť, bez mäsa, ale nekonečne dlho mäkla, toto je môj zrýchlovák, šťava sa tam nespraví, nestihne, len zmäkne zelenina pod pokrievkou, stále ju zdvíham, hotová alchýmia u mňa :))
Tebe tie jedlá na fotkách vyzerajú tak lákavo, mám ich viac uložených...
najskor maso, vybrat do misky, potom zeleninu a vratit maso