Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom fotorecept

violeta - fotkavioleta, 21. marca 2017
Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom (fotorecept)
Foto: violeta
3-4
porcie

Suroviny

Marináda:
1 ks
2 ČL (Gustin)
1 ks
2 PL
2 PL
Suroviny:
500 g
4-5 strúčikov
1 ks
1-2 ks
1 konzerva
1 ks
125 g
Zálievka 1:
 kúsok
1 PL
1-2 ČL
1-2 PL
1-2 ČL
podľa chuti
podľa potreby
podľa potreby
Zálievka 2:
z 3 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie alebo morčacie prsia si očistím a pokrájam na pásiky. Vyšľahám si 1 vajce, pridám kukuričný škrob, chilli papričku, slnečnicový olej a sójovú omáčku. Do tejto marinády vmiešam mäso a nechám ho marinovať aspoň 2 hodiny alebo cez noc.

    Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžu uvarím v ryžovare, so soľou a slnečnicovým olejom.

    Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájam si zeleninu. Cibuľu, cesnak na mesiačiky, papriku na pásiky. Ak robím mangovú verziu, tak si očistím mango škrabkou na zemiaky a nakrájam ho na pásiky. Mladý špenát prepláchnem a odstredím.

    Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravím si zálievku 1: Do panvice zlejem šťavu z ananásového kompótu, pridám med, sójovú omáčku, ryžový ocot, nechám variť a ak práve chcem, pridám aj nastrúhaný zázvor. Do omáčky primiešam lyžicu kukuričného škrobu, rozmiešaného asi v 1 dcl vody. Podľa toho, ako mi zmes zhustne, ju rozriedim, alebo nechám zredukovať. Ochutnám a pridám soľ alebo čo treba, tak, aby mi zálievka chutila :) Nakoniec vmiešam lyžicu sezamového oleja. Na zálievku 2 použijem namiesto šťavy z ananásového kompótu, šťavu z pomarančov. Ďalší postup je rovnaký, ako pri zálievke1.

  5. 5

    Rozohrejem si panvicu s vysokým okrajom, pridám slnečnicový olej a opečiem sprudka mäso, aby sa nezačalo dusiť opekajte ho radšej po menších dávkach v dostatočnom množstve oleja. Opečené mäso si odložím. Do panvice prilejem znova slnečnicový olej, nechám rozohriať a opečiem cibuľu a cesnak. Pridám papriku, opečiem. Nakoniec primiešam ananás, alebo nakrájané mango a špenát.

    Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zeleninovo-ovocnú zmes zmiešam s mäsom, zalejem pripravenou zálievkou a premiešam, len narýchlo poprehadzujem.

    Morčacie prsia na sladko-kyslo s ananásom alebo mangom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
pekne navarené aj naservírované, tieto "à la čína" jedlá nikdy nesklamú, len musia byť správne pripravené. Dlho si sa neukázala, vitaj späť a zaraď sa @violeta :-)
klukodvody
To vůbec nevypadá špatně. Máme rádi takové kombinace a rychlou přípravu.
Vypadá to opravdu pěkně.
haji
Přidám se a chválím, zajímavá kombinace a bude to fajn rychlovka, tvoje sladkokyselé prsíčka jistě zkusím. Díky za receptík!
violeta
Ďakujem vám, @klukodvody , @haji , ja som tu už tento recept mala, prerábala som ho. Dnes som robila, na synove želanie, znova s mangom. Nám toto jedlo chutí. Pekný deň vám prajem :)
afataga
maso s mangom je fajnotka, uz som robila trochu podobne od 2010, ak chces, pozri:  varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-kridla-s-mangom-fotorec...
tiez ma vtedy napadlo, ze by bol dobry aj ananas, tvoje jedlo vyzera tiez vynikoš :-) a tesi ma, ze si sa inspirovala aj mojim rcp, len ja zeleninu nikdy nezakryvam a tiez mam elektricku varnu dosku a vobec tu nemusis byt potichucky, ty sa nemas za co hanbit :-)
violeta
@afataga , pekný recept od @2010 , naši ale majú krídielka radšej fritované, v niektorých reštauráciách nazývané grilované :(
Ja som robila aj tak zeleninu, že som ju len prehadzovala, zvlášť, bez mäsa, ale nekonečne dlho mäkla, toto je môj zrýchlovák, šťava sa tam nespraví, nestihne, len zmäkne zelenina pod pokrievkou, stále ju zdvíham, hotová alchýmia u mňa :))
Tebe tie jedlá na fotkách vyzerajú tak lákavo, mám ich viac uložených...
violeta
@radox1 , takže mi radíš mäso vybrať a následne opekať zeleninu? Robila som aj tak, podľa receptu Romana Paulusa z Lidl kuchárky, ale on mäso vlastne vyprážal. Kuracie mäso je suché, keď sa nevypráža, alebo negriluje, neviem, či to bude veľký rozdiel. Mne mäso šťavu nepustí, nemyslím si, že sa dusí, zeleniny je veľa, takže prehadzovať ju s mäsom by nebolo dobré, trvalo by to dlho. Nabudúce to spravím tak, že mäso vyberiem a spravím zeleninu zvlášť a keď to bude naozaj iné, recept prepíšem. A ešte si neodpustím poznámku, dá sa aj slušne poradiť, aroganciu neznášam. Kuracie prsia sú proste suchšie a treba ich vedieť spraviť, rada si nechám poradiť, mám svoju rodinu rada a chcem im variť najlepšie ako viem, nie nechcem ich zadrhnúť pilinami, to určite nie!

radox1
mila violeta,ziadna arogancia,pisem iba k receptu,rychlo a strucne,ziadna falosna solidarita,ziadne osobne invektivy.prsia tepelnou upravou tvrdnu,staci im 3-5 minut a nemaju v nijakom pripade stavu pustit,ale naopak ma zostat mäse.neviem v akej faze je pre teba zelenina dostatocne mäkka,ale ma zostat chrumkava,cize polosurova.ja by som to cele rychlo opekal na vysokej teplote,s danou za to,ze oprskam celu dosku.
violeta
OK, @radox , ako som už napísala, spravím teda najskôr zeleninu, potom mäso, zamiešam, zalejem, ochutnám a opravím. Sľubujem! Falošné ochkanie, smajlíky a podobne, nepotrebujem. Rýchla odpoveď ma milo prekvapila a miernejší spôsob tiež, zatiaľ sa maj...
violeta
Ďakujem @afataga , si zlatá, takto nejako som to aj plánovala vyskúšať, aj marinovať som chcela deň dopredu, len neviem či dať aj sójovku, alebo je lepšie mäso nechať bez soli a dosoliť ho už opečené a celkovo konečné jedlo dochutiť. Uvidím ako veľmi bude výsledok odlišný a ak bude, recept prepíšem celý, vlastne som rada, že som ho zverejnila, najprv som ho dala do skrytých. Aspoň vyskúšam rôzne spôsoby prípravy. Musím, ale chvíľu počkať, nemôžem zase variť to isté :)
2010
Klasicky cinsky sladko kysly recept su vyprazane kurace kusky obalene v cesticku a nakoniec len rychlo vmiesane k zelenine. Takto na prirodne to skor robia v juznej azii 5*




violeta
@2010 , ty si pre mňa ako prízrak na Vareche, ďakujem, že si zavítal s peknou fotkou aj sem. Ja by som si nedovolila zaradiť tieto moje pokusy do tagu Čínska a Ázijská kuchyňa, rozhodla sa tak redakcia. Teba som provokovať nechcela, ale ďakujem za informácie. Pekný deň!
afataga
nieeee solit marinadu, sol ti vytiahne stavu z masa, ja solim az zatiahnute



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia