Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so

sjuz - fotkasjuz, 31. januára 2013
Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Foto: sjuz

Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ktorý som mierne prispôsobila - a vyšiel:)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

  alebo aj červené - kvalitné




Postup

  1. 1

    Na grilovacej panvici som ugrilovala prsia tak, aby ostali vnútri šťavnaté - to znamená, že sa nesmú robiť pridlho. Opekala som ich z viacerých strán na prudšom teple, a keď boli na reze ešte trochu ružové, odstavila som ich z priameho tepla a nechala dôjsť na panvici.

  2. 2

    Výpek z nich som preliala do inej panvice, ktorá už bola rozohriata. Pridala som maslo a olej. Hneď som vhodila na tenké plátky nakrájaný cesnak, o dve minútky neskôr pór na tenšie kolieska. Priebežne som miešala, kým pór nezmäkol, čo trvalo cca 3-4 minúty.

  3. 3

    Potom som pridala olúpanú a na kocky nakrájanú rajčinu a fazule. Premiešala som a zastrekla vínom. Osolila som a okorenila podľa chuti.

  4. 4

    Keď sa alkohol vyparil, pridala som pokrájanú petržlenovú vňať a čerstvý majorán a odstavila. Do hotového môžete primiešať oriešok masla.

  5. 5

    Podávala som s grilovanou zeleninou - farebné papriky, cibuľa, cukina a batáty. Samozrejme - s pohárom kvalitného vínka:)

    Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so - obrázok 5

Diskusia k receptu

martamm
Sjuz, tak toto môžem, samé dobré suroviny, mám e radi kuracie so strukovinymi, vyskúšame :)
jerica
@sjuz perfektný recept,z tvojej ponuky sa dajú robiť super kombinácie,plné inšpiráciíí , to si nenechám újsť,Tvoje recepty majú fantastickú iskru chutí a inšpirácií.
sjuz
Jerica si milá:), ďakujem:)!
ploco
Ja som tvoj recept trochu upravil:
okorenené kuracie mäso nakrájané na rezance som orestoval vo woku na olivovom oleji (kým nedosiahlo bielu farbu - cca 5min.) Potom som ho vybral a držal v teple. Vo výpeku som orestoval cesnak, pór, a paradajku nakrájanú na malé kocky, po5. min. som podlial bielym vínom, pridal PL sójovej omáčky a dusil pod pokrievkou ďalších cca 5 min. Potom som do zmesi pridal orestované mäso, paradajkový pretlak, dochutil morskou soľou a čerstvou bazalkou a nechal prevrieť (každý si môže dochutiť podľa vlastnej chuti)
Podával som to s uvarenou ryžou.
2x jerica a sjuz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia