Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept)

Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 17. februára 2011 0:25Ďalšie jeho recepty

@jerica Potrebovala som mať rýchlo a chutne spravený obed pre nás dvoch , prsia volali , včera 16.2.11 som pozrela recepty na vareche aby som sa neopakovala , ale jeden ma nakopol,požičala som si z receptu škoricu,ináč na tento spôsob robievam často z obmenou surovín,mám aj v mojich receptoch.Začala som 11.08 h naservírované 11.44h, potom rýchlo do BA , nedalo sa rýchlo , poľadovica úradovala .

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

kuracie prsné svalíky šikmo narežeme , obalíme v korení na steak, masť na panvici , cibuľa nakrájaná na slížiky,šampiony a cesnak na plátky, (kto chce medzi zárezmi v kuracích prsiach môže vložiť tenké plátky oravky slaninky )
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 1

2

cibuľu a pór (malý kúsok zelenej časti na polovicu )dám smažiť na masť do bledo sklovita, stačí chvíľu
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 2

3

jemne opečenú cibuľu a pór dám v panvici na stranu , pridám kuracie prsia obalené v korení na steak
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 3

4

po chviľke kuracie prsia otočíme a na miernom plameni smažíme , cibuľa sa jemne prehrieva
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 4

5

po chvíľke kuracie prisia znova otočíme a pomaly pečieme
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 5

6

kuracie prsia znova otočíme ,prišla chvíľa cibule ktorú dáme na kuracie prsia , prilejeme trochu vody , cc 1/2 dcl prikryjeme , chvíľu dusíme
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 6

7

cibuľka je na kuracích prsiach , pridáme cesnak a šampiňóny
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 7

8

znova pridám trochu vody , minutu podusím
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 8

9

medzi kuracie prsia som vložila celú škoricu (kúsok)
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 9

10

na zeleninu pridávam sojovú omáčku sladkú
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 10

11

znova minútu prikryté podusíme
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 11

12

kurkumu prášok jemne posypem na cibuľu ,
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 12

13

pred dokončením pridám ku kuracím prsiam so zeleninkou polovicu hrušky rozkrojenú na tri časti , spolu opekám, pritom hrušku otáčam
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 13

14

pre servírovaním
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 14

15

pripravené moje domáce rezance
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 15

16

hotovo,
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 16



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lyali, 17. februára 2011 o 10:13
    Mne sa v recepte páči tá hruška a škorica (škorica asi chýba v rozpise surovín). No a do kuracích zárezov by som si veru dopriala či už tú oravskú alebo anglickú :-))) KK


  • coldbery, 17. februára 2011 o 10:27
    Nádherne papaníčko ...až sa mi slinky zbiehajú...ta zajjtra mám v pláne urobiť.....to sú jejedla pre mňa.....mňamky-mňam...:-)))))


  • danculka, 17. februára 2011 o 11:07
    Je tam všetkého dostatok,mňe tá škorica vôbec nechýba.radšej 2X hruška,pekne nafotené,dík..:))))))))))))))))


  • grandma, 17. februára 2011 o 13:06
    Nehovorí sa pôrok ale pór. Ináč je to určite fantastické, skúsim si to urobiť.


  • cica2, 17. februára 2011 o 14:17
    krásne nafotené a aj naaranžované!!!! Mám rada takéto recepty, vyskúšam aj takto:))


  • frezia68, 17. februára 2011 o 16:04
    Chutný a rýchly recept,dobre si vymyslela s tou hruškou a škoricou :-))),prišla by som na ochutnávku.


  • ursula4, 17. februára 2011 o 16:49
    veľmi sa mi páčia tie šikminy na kuracom prsíčku


  • jarunka, 17. februára 2011 o 17:58
    Velmi sa mi paci tento recept. Vyskusam ho dnes na veceru. Tiez pekne nafotene.


  • tonicka53, 17. februára 2011 o 18:38
    @jerica , ako vždy, krásne nafotené a určite aj chutnučké, vyskúšam.


  • ketty3811, 17. februára 2011 o 21:04
    tak ako @ursula4 aj mne sa pačia tie šikminy.Naši doma veľmi ovocie s mäsom nemusia,ale určite sa nechám inšpirovať.:-)


  • jerica, 17. februára 2011 o 21:55
    všetkým vám ďakujem za dobre sa čítajúce komentáre , potrebovala som mať rýchlo obed,odchádzala som na trinástu h. do BA tento spôsob prípravy ma ešte nesklamal , ani časom ani dobrou chuťou,stíhala som tak ako bolo napísané v kolone na námraze,mám v receptoch podobne rýchlovky na jednej panvici . @grandma ďakujem za upozornenie , nechala som sa uniesť , maznala som sa so slovíčkami,ušlo mi to, poteším sa keď aj v mojich ďaľších receptoch opravíš moje gramatické prehrešky.:-)


  • babi, 17. februára 2011 o 23:21
    Jarka, vyzerá to super, milujem kuracie mäsko v kombinácii z ovocím, zeleninou. Krásne pripravené aj nafotené


  • klaura, 17. februára 2011 o 23:22
    @jerica hneď si tento recept ukladám ... prsíčka na všetky spôsoby mám veľmi rada a sem k tej hruške sa škorica veľmi hodí ... ja takéto mäská vždy servírujem s ryžou ... a veru vyskúšam s rezancami ... :)


  • tinca, 17. februára 2011 o 23:42
    @jerika tak pred tou cestou do Blavy klobúk dole a palec hore, krásne mám rada tieto kombinácie, ukladám!!


  • tinca, 17. februára 2011 o 23:45
    P.S. čo s atýka sójovky myslím, že @enerrgizer poradil zn. Kikoman a je fakt unikátna!!


  • gitka2, 18. februára 2011 o 00:01
    dobrý recept, na to že si s ponáhľala, je tam veľa ingredincií, ja robím takto našikmo nakrájané mäsko preložené syrom. Neviem na čo sú tam tie rezance. To je niečo typické pre váš kraj?


  • jarunka, 18. februára 2011 o 03:32
    Urobila som na veceru. Manzelovi velmi chutilo. My mame radi viacej stavy, tak som priliala viacej vodya zahustila troskou skr. mucky.


  • jerica, 18. februára 2011 o 14:02
    @gitka2 rezance nemusia byť , ináč by som pre moju polovičku musela dať k tomu chleba a to som nechcela , rezance mi prišli vhod má ich rád.
    @jarunka bola som rada že to vôbec stíham , keby som nebola musela byť na trinástu v BA (Dunajská Lužná & BA) známa to trasa s kolonami tak by som sa s tým ešte pohrala,tiež by tam bolo viac šťavičky,ale aj tak to bolo dobré papaníčko,som rada že Tvojmu manželovi chutilo,stačí inšpirácia.


  • vavan, 18. februára 2011 o 15:09
    skvelá mňamka ukladám do KK.


  • joko27, 18. februára 2011 o 19:15
    vyzerá to úžastne a určite to vyskúšam.Neviem si to predstaviť s rezancami,no môže to chutiť zaujimavo


  • evas13, 19. februára 2011 o 05:21
    Zaujímavé papaníčko, škorica je veľmi fajn a pôrik je fantastický. Mimochodom moja mama hovorila póru púry po rumanovsky.


  • nika72, 5. marca 2011 o 20:31
    mám rada varenie ak sa to dá pripraviť všetko v jednom hrnci super ukladám...máš u mňa palec hore..:o)


  • jerica, 23. marca 2011 o 13:16
    @evas13 škorica v tom ladila s hruškou,
    @joko27 nemusíš s rezancami , môžeš dať prílohu na akú maš chuť hoci opekané zemialy,ryžu.....atď


  • ondran, 31. marca 2011 o 17:46
    Neskutočne dobré, len sa tak zaprášilo. Rýchle, dobré, zdravé, dobre vyzerajúce. Toto budem robiť častejšie. I keď nie s rezancami skôr s opekanými zemiakmi.


  • jerica, 4. apríla 2011 o 09:52
    @ondran som rada že ste si pochutnali že sa len tak zaprášilo ako píšeš,tiež mám rada rýchle spravené a zároveň chutné jedlá , prsia robím nie len na tento na tento spôsob, obmieňam prílohy len základ ostáva cibuľový s cesnakom.


  • simi1, 13. februára 2012 o 09:33
    Vyzerá to veľmi dobre určite to tak aj chutí. Vyskúšam dík !


  • helca103, 25. februára 2012 o 13:03
    na toto sa chystám zajtra a už sa veľmi teším na kombináciu mäsko,hruška,škorica.Mimochodom @jerica v rozpise surovín Ti chýba škorica, ale pozorný čitateľ ju v recepte nájde :-) .


  • sany11, 6. apríla 2012 o 19:41
    vsetky tvoje recepty sa mi pacia,vyborné


  • jerica, 10. októbra 2012 o 11:50
    @helca103 , až teraz si kukučkujem či mám odkazy , napravím, ďakujem ti:-)
    @sany11 ,@simi1 ,ďakujem za podporu receptu :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist