Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept)

Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 17. februára 2011 0:25Ďalšie jeho recepty

@jerica Potrebovala som mať rýchlo a chutne spravený obed pre nás dvoch , prsia volali , včera 16.2.11 som pozrela recepty na vareche aby som sa neopakovala , ale jeden ma nakopol,požičala som si z receptu škoricu,ináč na tento spôsob robievam často z obmenou surovín,mám aj v mojich receptoch.Začala som 11.08 h naservírované 11.44h, potom rýchlo do BA , nedalo sa rýchlo , poľadovica úradovala .

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

kuracie prsné svalíky šikmo narežeme , obalíme v korení na steak, masť na panvici , cibuľa nakrájaná na slížiky,šampiony a cesnak na plátky, (kto chce medzi zárezmi v kuracích prsiach môže vložiť tenké plátky oravky slaninky )
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 1

2

cibuľu a pór (malý kúsok zelenej časti na polovicu )dám smažiť na masť do bledo sklovita, stačí chvíľu
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 2

3

jemne opečenú cibuľu a pór dám v panvici na stranu , pridám kuracie prsia obalené v korení na steak
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 3

4

po chviľke kuracie prsia otočíme a na miernom plameni smažíme , cibuľa sa jemne prehrieva
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 4

5

po chvíľke kuracie prisia znova otočíme a pomaly pečieme
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 5

6

kuracie prsia znova otočíme ,prišla chvíľa cibule ktorú dáme na kuracie prsia , prilejeme trochu vody , cc 1/2 dcl prikryjeme , chvíľu dusíme
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 6

7

cibuľka je na kuracích prsiach , pridáme cesnak a šampiňóny
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 7

8

znova pridám trochu vody , minutu podusím
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 8

9

medzi kuracie prsia som vložila celú škoricu (kúsok)
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 9

10

na zeleninu pridávam sojovú omáčku sladkú
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 10

11

znova minútu prikryté podusíme
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 11

12

kurkumu prášok jemne posypem na cibuľu ,
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 12

13

pred dokončením pridám ku kuracím prsiam so zeleninkou polovicu hrušky rozkrojenú na tri časti , spolu opekám, pritom hrušku otáčam
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 13

14

pre servírovaním
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 14

15

pripravené moje domáce rezance
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 15

16

hotovo,
Kuracie prsia , ľahký obed pre dvoch (fotorecept) - obrázok 16



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lyali, 17. februára 2011 o 10:13
    Mne sa v recepte páči tá hruška a škorica (škorica asi chýba v rozpise surovín). No a do kuracích zárezov by som si veru dopriala či už tú oravskú alebo anglickú :-))) KK


  • coldbery, 17. februára 2011 o 10:27
    Nádherne papaníčko ...až sa mi slinky zbiehajú...ta zajjtra mám v pláne urobiť.....to sú jejedla pre mňa.....mňamky-mňam...:-)))))


  • danculka, 17. februára 2011 o 11:07
    Je tam všetkého dostatok,mňe tá škorica vôbec nechýba.radšej 2X hruška,pekne nafotené,dík..:))))))))))))))))


  • grandma, 17. februára 2011 o 13:06
    Nehovorí sa pôrok ale pór. Ináč je to určite fantastické, skúsim si to urobiť.


  • cica2, 17. februára 2011 o 14:17
    krásne nafotené a aj naaranžované!!!! Mám rada takéto recepty, vyskúšam aj takto:))


  • frezia68, 17. februára 2011 o 16:04
    Chutný a rýchly recept,dobre si vymyslela s tou hruškou a škoricou :-))),prišla by som na ochutnávku.


  • ursula4, 17. februára 2011 o 16:49
    veľmi sa mi páčia tie šikminy na kuracom prsíčku


  • jarunka, 17. februára 2011 o 17:58
    Velmi sa mi paci tento recept. Vyskusam ho dnes na veceru. Tiez pekne nafotene.


  • tonicka53, 17. februára 2011 o 18:38
    @jerica , ako vždy, krásne nafotené a určite aj chutnučké, vyskúšam.


  • ketty3811, 17. februára 2011 o 21:04
    tak ako @ursula4 aj mne sa pačia tie šikminy.Naši doma veľmi ovocie s mäsom nemusia,ale určite sa nechám inšpirovať.:-)


  • jerica, 17. februára 2011 o 21:55
    všetkým vám ďakujem za dobre sa čítajúce komentáre , potrebovala som mať rýchlo obed,odchádzala som na trinástu h. do BA tento spôsob prípravy ma ešte nesklamal , ani časom ani dobrou chuťou,stíhala som tak ako bolo napísané v kolone na námraze,mám v receptoch podobne rýchlovky na jednej panvici . @grandma ďakujem za upozornenie , nechala som sa uniesť , maznala som sa so slovíčkami,ušlo mi to, poteším sa keď aj v mojich ďaľších receptoch opravíš moje gramatické prehrešky.:-)


  • babi, 17. februára 2011 o 23:21
    Jarka, vyzerá to super, milujem kuracie mäsko v kombinácii z ovocím, zeleninou. Krásne pripravené aj nafotené


  • klaura, 17. februára 2011 o 23:22
    @jerica hneď si tento recept ukladám ... prsíčka na všetky spôsoby mám veľmi rada a sem k tej hruške sa škorica veľmi hodí ... ja takéto mäská vždy servírujem s ryžou ... a veru vyskúšam s rezancami ... :)


  • tinca, 17. februára 2011 o 23:42
    @jerika tak pred tou cestou do Blavy klobúk dole a palec hore, krásne mám rada tieto kombinácie, ukladám!!


  • tinca, 17. februára 2011 o 23:45
    P.S. čo s atýka sójovky myslím, že @enerrgizer poradil zn. Kikoman a je fakt unikátna!!


  • gitka2, 18. februára 2011 o 00:01
    dobrý recept, na to že si s ponáhľala, je tam veľa ingredincií, ja robím takto našikmo nakrájané mäsko preložené syrom. Neviem na čo sú tam tie rezance. To je niečo typické pre váš kraj?


  • jarunka, 18. februára 2011 o 03:32
    Urobila som na veceru. Manzelovi velmi chutilo. My mame radi viacej stavy, tak som priliala viacej vodya zahustila troskou skr. mucky.


  • jerica, 18. februára 2011 o 14:02
    @gitka2 rezance nemusia byť , ináč by som pre moju polovičku musela dať k tomu chleba a to som nechcela , rezance mi prišli vhod má ich rád.
    @jarunka bola som rada že to vôbec stíham , keby som nebola musela byť na trinástu v BA (Dunajská Lužná & BA) známa to trasa s kolonami tak by som sa s tým ešte pohrala,tiež by tam bolo viac šťavičky,ale aj tak to bolo dobré papaníčko,som rada že Tvojmu manželovi chutilo,stačí inšpirácia.


  • vavan, 18. februára 2011 o 15:09
    skvelá mňamka ukladám do KK.


  • joko27, 18. februára 2011 o 19:15
    vyzerá to úžastne a určite to vyskúšam.Neviem si to predstaviť s rezancami,no môže to chutiť zaujimavo


  • evas13, 19. februára 2011 o 05:21
    Zaujímavé papaníčko, škorica je veľmi fajn a pôrik je fantastický. Mimochodom moja mama hovorila póru púry po rumanovsky.


  • nika72, 5. marca 2011 o 20:31
    mám rada varenie ak sa to dá pripraviť všetko v jednom hrnci super ukladám...máš u mňa palec hore..:o)


  • jerica, 23. marca 2011 o 13:16
    @evas13 škorica v tom ladila s hruškou,
    @joko27 nemusíš s rezancami , môžeš dať prílohu na akú maš chuť hoci opekané zemialy,ryžu.....atď


  • ondran, 31. marca 2011 o 17:46
    Neskutočne dobré, len sa tak zaprášilo. Rýchle, dobré, zdravé, dobre vyzerajúce. Toto budem robiť častejšie. I keď nie s rezancami skôr s opekanými zemiakmi.


  • jerica, 4. apríla 2011 o 09:52
    @ondran som rada že ste si pochutnali že sa len tak zaprášilo ako píšeš,tiež mám rada rýchle spravené a zároveň chutné jedlá , prsia robím nie len na tento na tento spôsob, obmieňam prílohy len základ ostáva cibuľový s cesnakom.


  • simi1, 13. februára 2012 o 09:33
    Vyzerá to veľmi dobre určite to tak aj chutí. Vyskúšam dík !


  • helca103, 25. februára 2012 o 13:03
    na toto sa chystám zajtra a už sa veľmi teším na kombináciu mäsko,hruška,škorica.Mimochodom @jerica v rozpise surovín Ti chýba škorica, ale pozorný čitateľ ju v recepte nájde :-) .


  • sany11, 6. apríla 2012 o 19:41
    vsetky tvoje recepty sa mi pacia,vyborné


  • jerica, 10. októbra 2012 o 11:50
    @helca103 , až teraz si kukučkujem či mám odkazy , napravím, ďakujem ti:-)
    @sany11 ,@simi1 ,ďakujem za podporu receptu :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist